Поділитись:

У "Луцьктеплі" пояснили, як можна переключити квартиру на автономне опалення

П'ятниця, 05 жовтня 2018, 13:44
У

Переобладнання системи опалення призводить до розбалансування внутрішньобудинкової системи опалення, яка належить до інженерної системи будинку як цілісного майнового комплексу.

Окрему квартиру не можна переключати від централізованого на автономне опалення, а от будинок в цілому – можливо. Для того, аби відключити будинок, треба згода всіх мешканців. Про це йдеться у відповіді ДКП "Луцьктепло" на запит ІА "Конкурент".

Процедура надання дозволу на відключення споживачів від централізованого опалення та гарячого водопостачання визначається Порядком відключення житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання, який затверджено наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства.

Внесені до Порядку зміни, які набули чинності 14.12.2007 р., унеможливлюють відключення від централізованого опалення та гарячого водопостачання окремих квартир (приміщень) у багатоквартирному будинку, а лише можна це зробити в цілому будинку за рішенням загальних зборів за згодою всіх власників (уповноважених осіб власників) приміщень в житловому будинку, оскільки системи опалення та гарячого водопостачання будинку є спільною власністю всіх власників приміщень у багатоквартирному будинку.

Відповідно до ч. 2 п. 25 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення самовільне відключення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води забороняється.

Власник квартири, що припустив самовільне переобладнання, зобов'язаний за свій рахунок привести це приміщення до попереднього стану..

Також варто зазначити, що несанкціоноване відключення від мереж централізованого опалення не передбачає припинення нарахування плати за послуги з централізованого опалення за чинними тарифами.

Читайте також:

Надрукувати
мітки:
коментарів