Поділитись:

Дофінансувати та розподілити: лучани обурені саботуванням проекту "Округи без депутатів"

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 12:40
Дофінансувати та розподілити: лучани обурені саботуванням проекту

У Луцьку 11 жовтня відбулася зустріч із авторами звернень до Луцької міської ради в рамках проекту "Округи без депутатів". Під час заходу, який відбувся із представниками Громадянського Руху "СВІДОМІ", лучани висловили свої обурення стосовного того, що на проект у Луцькій міській раді виділили лише 1 мільйон 200 тисяч замість 2 мільйонів 400 тисяч гривень та вже тривалий час не можуть розглянути звернення, які були подані. У зв'язку з цим, усі ідеї благоустрою, які містяни подали у 2018 році, задовольнити не вдасться.

Дофінансувати та розподілити: лучани обурені саботуванням проекту

Варто нагадати, що 12 із 42 округів у Луцьку не мають свого депутата, який би представляв інтереси містян та дбав про їх благоустрій. Тож завдяки програмі, ініціатором якої був Андрій Покровський, охочі та активні лучани до 1 вересня мали можливість подати звернення, в яких вказували, чого потребує округ (дитячого, спортивного майданчика; благоустрою скверу; освітлення вулиць та ін.).

"Ми довели, що ці округи недофінансовані, бо побачили, що в округах, де немає депутата, менше відремонтованих прибудинкових територій, встановлено менше дитячих та спортивних майданчиків. Згодом прийшли в міську раду і показали це. Депутати програму Андрія Покровського підтримали і вирішили виділити по 200 тисяч гривень на 2018 рік і по 100 тисяч гривень на 2019-2020 роки, а комісія для розподілу коштів вже кілька разів не збиралася. Проте треба ж бути послідовними та відповідальними", – зауважив співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Тарас Шкітер.

Дофінансувати та розподілити: лучани обурені саботуванням проекту

Звернень виявилося чимало, однак реалізувати їх на суму 100 тисяч на один округ – справа нелегка. Поставити по дві гойдалки кожному, хто писав звернення, чи повністю втілити в життя 2-3 проекти з округа – над цим і мізкували лучани на офісі Громадянського Руху "СВІДОМІ".

Як виявилося, думка громади зійшлася на тому, що варто дофінансувати проект, аби якомога більше звернень вдалося задовольнити. До того ж розподіляти кошти варто на проекти, які б повністю задовольняли вимоги людей, а не "заставляли тішитися однією гойдалкою".

Дофінансувати та розподілити: лучани обурені саботуванням проекту

На постійну комісію з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, яка відбулася цього ж дня і розглядала питання "осиротілих" округів лучан-ініціаторів не запросили. Тож і вчергове не вдалося дійти згоди та визначитися із фінансуванням на звернення.

Дофінансувати та розподілити: лучани обурені саботуванням проекту

Дофінансувати та розподілити: лучани обурені саботуванням проекту

Під час засідання комісії депутати піднімали протоколи, аби пригадати, які ініціативи схвалювали, зводили в одну кілька таблиць із зверненнями, сперечалися, як ділити 100 тисяч, коли у 35 окрузі містяни подали 7 пропозицій на загальну суму 341 тисячу гривень, та все ж вирішили перенести засідання на вівторок, 16 жовтня, на 10 годину.

Саме тоді вирішуватиметься доля благоустрою бездепутатних округів та визначатиметься сума, на яку лучани могтимуть розраховувати.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЧОМУ ОКРУГИ БЕЗ ДЕПУТАТІВ У ЛУЦЬКУ ДОСІ БЕЗ ГРОШЕЙ?

Надрукувати
мітки:
коментарів