Поділитись:

"Складається враження, що гроші не повинні освоїтись", - голова ОСББ про фінансування у Луцьку

Вівторок, 16 жовтня 2018, 19:00

Депутатська комісія, яка має розподілити кошти на округи, які не мають своїх депутатів, безуспішно зібралася втретє за рік для розгляду цього питання. Нарешті, посеред жовтня, комісія вирішила оглянути прибудинкові території з цих округів, щоб визначити, на які об'єкти варто виділяти кошти. Громадськість вважає, що такими діями депутати навмисне затягують час, щоб взагалі не виділити фінансування на цю програму.

Вчергове комісія з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження зібралася 16 жовтня.

Депутат та голова комісії Андрій Козюра сказав, що варто подивитися, на що спрямовуватимуть кошти.

"Треба поїздити по тих дворах і побачити, що там треба, а тоді ми зробимо помітки і задаватимемо питання. Нам треба глянути своїми очима. Адже для когось гойдалка й пісочниця - це відсутність дитмайданчика, а для когось - це цілий майданчик", - сказав Андрій Козюра.

Депутат із фракції "УКРОП" Юлія Дацюк погодилася з тим, що варто спочатку поїхати і подивитися на ті двори, а потім приймати рішення.

Також на комісію запросили голів ОСББ, що розташовані на округах без депутатів, які висловили своє незадоволення тим, що заявки на облаштування майданчиків були подані ще в квітні, а коштів до сьогодні так і не виділили.

Голова ОСББ "Альянс-Луцьк" Олег Федіна сказав, що у більшості голів ОСББ складається враження, що все спеціально робиться так, бо ці гроші не повинні освоїтись і мають повернутись назад в бюджет. Тим більше, що на минулому засіданні комісії панувала негативна енергетика в сторону голів ОСББ, яких ніхто туди навіть не запросив.

"Таке враження складається, що ці гроші не повинні освоїтись… Вам не подобається, що це ініціатива Покровського (Андрій Покровський – депутат Луцькради, який підняв проблему недофінансованих "бездепутатських" округів, - К.). Якби був потрібного забарвлення депутат, то була би інша справа. Чому гроші не виділені, адже є рішення сесії?!" - поцікавився Олег Федіна.

Втім депутати й далі вказували на те, що положення прописано недосконало і без виїзду на місце приймати рішення їм буде важко.

Відтак депутати вкотре не прийняли жодного рішення щодо розподілу коштів в сумі 1,2 мільйона гривень, а вирішили 17 жовтня поїхати та оглянути прибудинкові території з "осиротілих" округів.

Нагадаємо: 12 із 42 округів у Луцьку не мають свого депутата, який би представляв інтереси містян у Луцькраді. Виявилося, що на таких округах менше відремонтованих прибудинкових територій та менше встановлено дитячих та спортивних майданчиків за бюджетні кошти, аніж на округах, які мають "свого" депутата у міськраді.

Аби встановити соціальну справедливість, депутат Андрій Покровський ініціював програму, завдяки якій лучани до 1 вересня мали можливість подати звернення, в яких вказували, чого потребує "осиротілий" округ (дитячого, спортивного майданчика; благоустрою скверу; освітлення вулиць та ін.).

Депутати програму підтримали і вирішили виділити по 200 тисяч гривень на 2018 рік і по 100 тисяч гривень на "бездепутатський" округ на 2019-2020 роки. В поточному році замість 2,4 мільйона гривень з бюджету було виділено лише 1,2 мільйона. Втім, навіть ці кошти досі не спрямували на бездепутатські округи, адже комісія довгий час не збиралась, а зібравшись, досі не вирішила, як розподілити ці гроші.

Читати також:

Надрукувати
мітки:
коментарів