Поділитись:

Представники Луцькради провели день в темряві (фото)

Середа, 17 жовтня 2018, 09:15

У Луцьку з нагоди Міжнародного дня білої тростини організували унікальний соціальний експеримент "Відчуй життя в темряві".

16 жовтня перший заступник міського голови Григорій Недопад, заступник міського голови Костянтин Петрочук, радник міського голови Ігор Поліщук, начальник управління транспорту та зв'язку міської ради Володимир Степанов провели перевірку доступності інфраструктури нашого міста для незрячих людей, – повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

У цьому їм допомогли голова Волинського осередку ГО "Генерація успішної дії" Віталій Ткачук та Іван Заячківський. Першою інспектували вулицю Богдана Хмельницького. Звідти посадовці спробували, користуючись пішохідними переходами та орієнтуючись на вказівки супроводжуючих, дістатись перехрестя вулиць Шевченка та Набережна. Нещодавно тут завершився ремонт дорожнього покриття та пішохідної зони. На пішохідному переході було облаштовано острівці безпеки та тактильну плитку, що має допомогти незрячим зорієнтуватись.

Під час руху вулицями міста учасники експерименту переконалися, що незрячі люди у Луцьку щодня змушені долати чимало перешкод. Зокрема, небезпеку створює відсутність звукового сигналу на деяких регульованих пішохідних переходах. Неадаптованим до потреб незрячих виявився й громадський транспорт. Відсутність озвучення зупинок у багатьох маршрутних транспортних засобах (окрім тролейбусів) значно ускладнює орієнтацію у місті для незрячих.

Під час проведення експерименту посадовці завітали на вулиці Богдана Хмельницького, Тараса Шевченка, Ковельську, Театральний майдан, проспект Соборності, Воїнів-Інтернаціоналістів, Кравчука та ознайомились із можливими проблемами для незрячих лучан на цьому маршруті.

Зі слів Ігоря Польщука, в Луцьку на восьми вулицях та перехрестях покладено тактильну плитку, зараз триває робота щодо озвучки тролейбусів, була проведена зустріч із підприємцями закладів громадського харчування, кафе та ресторанного бізнесу, щоб активізувати друк меню шрифтом Брайля. За допомогою меценатів також в Луцьку виготовили дотиковий макет Луцького замку.

Як пояснив голова Волинського осередку ГО "Генерація успішної дії" Віталій Ткачук, така акція буде постійною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ ПРЕЗЕНТУВАЛИ КНИГУ РЕЦЕПТІВ ДЛЯ НЕЗРЯЧИХ ВІД ВІДОМОЇ ТЕЛЕВЕДУЧОЇ (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів