Поділитись:

Скільки коштує орендувати будинок під Луцьком: ціни осені

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 11:30

Восени нинішнього року оренда приватних житлових об'єктів під Луцьком не користується популярністю.

Як розповіла фахівець АН "Професійні ріелторські послуги" Наталія Груник, ринок оренди приватної нерухомості в Луцьку практично не розвинений. Зняти будинок в передмісті складно через невелику кількість пропозицій, – повідомляє портал Domik.ua.

Спеціаліст додала, що 50 % актуальних пропозицій оренди восени 2018 року – елітні особняки з облаштованим двором, ландшафтним дизайном і ремонтом з дорогих матеріалів.

В агентствах нерухомості Луцька запевняють, що 80 % попиту на оренду житла в передмісті припадає на сім'ї з дітьми. Рідше орендарями стають молоді пари.

"Часто будинками в оренду цікавляться сім'ї з 2-3 дітьми, які переїхали зі сходу країни" – уточнює ріелтор "ВМБ Нерухомість" Анна Поп.

Найбільш популярними напрямками для знімання приватних житлових об'єктів експерти назвали села Струмівка, Рованці і Липини. Ці населені пункти належать до ближнього передмістя і користуються максимальним попитом через наявність транспортного сполучення з центром Луцька.

Які вимоги висувають клієнти при оренді приватних будинків під Луцьком?

"Побажання клієнтів повністю залежать від класу і вартості оренди житла. При винайманні елітної нерухомості орендарям важливі облаштований двір і камери відеоспостереження. При виборі будинку стандартної комплектації за бюджетною ціною головну роль відіграє якість меблів і укомплектованість побутовою технікою", – повідомляє Наталія Груник.

Орендарі житла в приватному секторі звертають увагу на системи водопостачання та водовідведення в будинку. Клієнти ріелторів зважають на вид опалення та вартість комунальних послуг.

Максимальним попитом користується житло в центрі села або біля зупинок громадського транспорту.

Мінімальні ціни на оренду приватних будинків у передмісті Луцька

Як розповів директор АН "REDKACH" Володимир Редкач, винайняти житло в передмісті Луцька можна від 5000 грн в місяць. Ріелтори підкреслюють, що понад 60 % орендодавців виставляють вартість оренди в доларах або євро. Ціну в іноземній валюті вказують в оголошеннях про здачу нових будівель з ремонтом.

Локація, село

Мінімальна ціна на оренду будинку, грн/місяць

Струмівка

5000

Рованці

5000

Липини

5000

У таблиці зафіксовані мінімальні ціни на оренду житла в приватному секторі під Луцьком восени 2018 року. Насправді вартість може відрізнятися, оскільки на неї впливають розташування будинку, транспортне сполучення, комплектація, стан меблів, побутової техніки та ін.

Хто повинен оплачувати послуги ріелтора?

Ріелтори Луцька розповіли, що послуги фахівця з нерухомості оплачує та сторона, яка найняла його.

"Є випадки, коли орендодавець запрошує ріелтора для співпраці, але оплачує його орендар. При цьому оголошення про оренду доповнюється повідомленням про комісії 50 або 100 % від вартості оплати за місяць", – пояснила Анна Поп.

Як часто орендодавці піднімають ціну на житло?

Розмір оплати і термін її фіксації залежать від попередньої домовленості між орендодавцем і орендарем. Всі умови зміни вартості вносяться в договір оренди. Зі слів Анни Поп, до 30 % всіх угод на ринку оренди нерухомості проходять з укладенням нотаріально завіреного документа про винаймання житла. В інших випадках всі нюанси обговорюються в приватному порядку.

"Більше 60 % орендодавців раз в 6 місяців переглядають умови оренди і піднімають її вартість. 40 % здають будинки за фіксованою ціною і вважають за краще не змінювати її", – пояснює Ганна Поп.

Хто оплачує ремонт побутової техніки і сантехніки?

Володимир Редкач розповів, що ремонт побутової техніки і сантехніки оплачує власник будинку. Зазвичай, орендарі усувають проблему за свій рахунок, якщо вона термінова або вимагає невідкладного втручання (поламаний холодильник, протікання труби). При цьому вартість ремонту орендодавці зобов'язані повернути в повному обсязі.

Винятком (коли за ремонт платить орендар) є той випадок поломки побутової техніки та сантехніки, коли були порушені правила експлуатації. Якщо складений договір оренди, в ньому прописуються умови усунення поломок техніки, меблів та сантехніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КОМУ НЕ ХОЧУТЬ ЗДАВАТИ ЖИТЛО У ЛУЦЬКУ (ІНФОГРАФІКА)

Надрукувати
мітки:
коментарів