Поділитись:

Лучани ризикують залишитися без води

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 15:43

"Луцькводоканал" через систематичну недоплату виставлених рахунків заборгував "Волинобленерго" 13,3 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-центр ПрАТ "Волиньобленерго".

У "Волиньобленерго" зазначають, що систематичні недоплати КП "Луцькводоканал" за використану електроенергію створюють передумови для примусового обмеження електропостачання Волинської області в цілому. Щоб цього не допустити, товариство за рахунок власних коштів та банківських кредитів щомісяця покривало недоплати КП "Луцькводоканал", внаслідок чого утворився дефіцит коштів для виплати заробітної плати, ліквідації аварій, виконання програми ремонтів, сплати податків. Фінансовий ресурс товариства фактично вичерпаний.

На вимогу ПрАТ "Волинобленерго" погасити заборгованість КП "Луцькводоканал" надало формальну відповідь про власну неспроможність погасити її і відмову від самостійного
обмеження.

З метою забезпечення платежів державному підприємству "Енергоринок" та повернення банківських кредитів "Волиньобленерго" змушене скорочувати обсяги закупівлі електричної енергії. Тому "Волиньобленерго" доручило Луцькій міській філії підготувати схему електропостачання міста Луцька для глибокого обмеження електропостачання об'єктів КП "Луцькводоканал", а також підготувати і виконати необхідні організаційні заходи, передбачені законодавством, у випадку припинення електропостачання.

"Усвідомлюючи, що обмеження електропостачання об'єктів КП "Луцькводоканал" призведе до припинення водопостачання не лише помешкань лучан, а й важливих соціальних об'єктів – лікарень, шкіл, дитячих садочків тощо, ПрАТ "Волиньобленерго" звертається до керівництва міста, відповідних структур органів виконавчої влади міста, громадськості докласти зусиль для з'ясування причин, що поставили КП "Луцькводоканал" на межу відключення електропостачання, і конструктивного вирішення проблем", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НЕ ВСТИГЛИ ПОДАТИ ПОКАЗНИКИ ЛІЧИЛЬНИКА ВОДИ: ЛУЧАНАМ ПОЯСНИЛИ, ЩО БУДЕ

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 лютого 2024
06 лютого 2024
11:49
01 лютого 2024
29 січня 2024
18 січня 2024
12:50
21 грудня 2023
19:19
11 грудня 2023
16 листопада 2023
04 листопада 2023
14 жовтня 2023
15:00