Поділитись:

У Луцьку показали як працює сміттєсортувальна лінія (Фото)

Субота, 20 жовтня 2018, 13:45

У тестовому режимі в Луцьку вже працює нова сміттєсортувальна лінія, яка коштує більше 10 мільйонів гривень.

Лінія значно розвантажить сміттєвий полігон в Брищі. Вона прийматиме суху фракцію відсортованого сміття у місті, відповідно до нових правил сортування і переробки сміттєвих відходів. Інформує ІА "Волинські новини".

"Із 1 січня 2018 року вступив у силу новий закон України про правила сортування сміття", – зауважив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

"Отож захоронення несортованого сміття, відповідно до нових правил, заборонено. Тому, ще у проект бюджету 2018 року ми заклали кошти на придбання сміттєсортувальної лінії. Були оголошені тендери, а сьогодні сміттєсортувальна лінія вже працює в тестовому режимі. Звісно, потрібно змінювати й свідомість людей у питаннях ставлення до сортування сміттєвих відходів. Сортувати сміття необхідно, аби зменшити навантаження на лінію і розвантажити полігон у селі Брище. На новій лінії сортується вся суха фракція і ПЕТ-пляшка. Це наш вітчизняний, досить потужний проект. Він забезпечить ще й доходи для комунального підприємства "Луцькспецкомунтранс" за рахунок збуту відсортованих відходів. На ці кошти продовжимо розвивати екологічні програми по закупці сміттєвих контейнерів, сміттєвозів, техніки, яка працюватиме для збереження чистоти в нашому місті", - сказав Григорій Недопад.

Сміття на сортувальну станцію збиратимуть із контейнерів, що встановлюють у Луцьку для збору сухої фракції. Далі у сепараторній системі сміття буде вивільнятися від мішків та відсіюватися від дрібних відходів. Потім крупну фракцію сортуватимуть вручну працівники підприємства. Відходи розподілятимуть на кілька видів ПЕТ-пляшок, 2 види скла, поліпропілен, метал, алюмінієві банки, папір. Далі спресовані матеріали будуть збуватися підприємствам, які займаються переробкою сміття. При повному навантаженні лінія здатна пропустити через себе 50 тис тонн сміття в рік.

Загальний бюджет будівництва лінії та техніки, яка тут використовується – більше 10 млн грн", – розповів радник міського голови Ігор Поліщук.

Читайте також: Лучан просять використовувати сміттєві контейнери за призначенням

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 березня 2024
15 лютого 2024
02 лютого 2024
01 лютого 2024
18 січня 2024
20 листопада 2023
14 листопада 2023
17 жовтня 2023
12 жовтня 2023
08:00
27 вересня 2023