Поділитись:

За скільки можна купити будинок біля Луцька

Понеділок, 22 жовтня 2018, 13:45

Ріелтори Луцька назвали мінімальні ціни на продаж будинків в Луцькому районі та критерії, за якими покупці обирають житло.

Як повідомив порталу Domik.ua ріелтор компанії "Волинське агентство нерухомості" Олег Патюк, восени 2018 року приватні будинки під Луцьком затребувані серед покупців. Найбільшим попитом серед клієнтів користуються будинки в населених пунктах з розвинутою транспортною інфраструктурою.

"Асфальтований під'їзд до житлового об'єкту – одна з головних вимог при покупці житла в передмісті", – додав фахівець.

Директор "Волинського бюро нерухомості" Лариса Мусійчук розповіла, що території навколо міста активно забудовуються. Площа ділянок практично однакова і становить в середньому 12 соток. На думку експерта, цього достатньо для зведення просторого будинку та гаража, котельні, альтанки.

Зі слів керівника АН Valion Lutsk Романа Гусака, у передмісті високим попитом користуються недобудови зі зведеними стінами і дахом. Вартість таких будинків на 30-50 % нижче, в порівнянні із завершеними об'єктами. При цьому нові господарі отримують можливість облаштувати житло на свій смак.

Житловими об'єктами за межею міста цікавляться молоді сім'ї з дітьми і люди середнього віку. Клієнти агентств нерухомості прагнуть поліпшити свої житлові умови і переїжджають з квартири в будинок. Максимально затребуваним вважається житло площею від 85 кв. м. Ріелтори повідомили, що приватні будинки меншої площі користуються невеликим попитом на ринку приватної нерухомості регіону.

За інформацією ріелторів Луцька, при виборі будинку в приватному секторі для потенційних власників не важлива поверховість об'єкта. Покупці більше орієнтуються на загальну площу території та щомісячну вартість комунальних послуг. Як відзначили агентства нерухомості Луцька, 60 % покупців не звертають увагу на комплектацію будинку, наявність гаража, котельні та інших прибудинкових споруд.

"Попит орієнтований на містку ділянку, де можна припаркувати машину і добудувати все необхідне для комфортного проживання. 20-30 % клієнтів мають намір купити приватний будинок в Луцькому районі, розташований біля водойми або лісу", – уточнив Роман Гусак.

Восени 2018 року купівельний інтерес зосереджений на житлі з утепленими фасадами, індивідуальними системами опалення та енергозберігаючими вікнами.

В яких напрямках передмістя Луцька частіше купують приватні будинки

За інформацією експертів, покупці часто обирають приватну нерухомість на відстані 1-3 км від межі міста.

"При продажу будинків у Луцькому районі найпопулярнішими напрямками вважаються Боратин, Рованці, Струмівка і Тарасове, – розповів Олег Патюк. – Між цими населеними пунктами і Луцькому налагоджено транспортне сполучення, що дозволяє жителям дістатися в центр міста швидко і у зручний для них час. Розвинена інфраструктура і наявність асфальтованого під'їзду до будинку автоматично роблять його більш привабливим в очах покупців. Вони отримують заміське житло в безпосередній близькості до міста".

"Вартість земельної ділянки в найближчому передмісті Луцька вища, ніж в більш віддалених селищах. Це відбивається на вартості приватного житла. Так, на відстані 10-15 км від міста можна купити будинок на 30-40 % дешевше, порівняно з житловими об'єктами за 1-2 км від Луцька", – зазначила Лариса Мусійчук.

За якими критеріями покупці обирають приватні будинки біля Луцька

Зі слів Романа Гусака, через зростання цін на комунальні послуги клієнти стали частіше цікавитися житлом з утепленим фасадом і енергозберігаючими вікнами. Наявність індивідуальної системи опалення, водопостачання та каналізації – критерії, які здатні підвищити попит на будинок в кілька разів.

Для потенційних власників важлива локація житлового об'єкта, зокрема близькість до зупинок громадського транспорту. Так, житло на околиці селища без сусідів затребуване на 10-15 % менше, ніж розташоване на густонаселеній вулиці.

Лариса Мусійчук доповнила: "На формування ціни будинку в передмісті впливає також його стан і комплектація. Вартість недобудованих об'єктів житла значно нижча, ніж готового, тому вони затребувані серед покупців. Найчастіше зустрічається незавершене будівництво з цегли з дахом із металочерепиці або шиферу. Наявність гаража, комори і додаткових господарських будівель на території ділянки збільшує ціну продажу житлового об'єкта".

Мінімальні ціни на приватні будинки в Луцькому районі

Роман Гусак розповів, що ціна на житло в передмісті площею від 100 кв. м і не старше 20 років стартує від 40 000 доларів США. Показник коливається залежно від матеріалів споруди, її стану, розташування і обжитості сусідніх ділянок.

Локація

Мінімальні ціни на покупку будинку, $ США

Боратин

40 000

Струмівка

50 000

Тарасове

45 000

У таблиці наведена мінімальна вартість приватного житла в передмісті Луцька в 2018 році. Насправді цінові показники можуть відрізнятися, залежно від стану будівлі, площі земельної ділянки і локації житлового об'єкта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СКІЛЬКИ КОШТУЄ ОРЕНДУВАТИ БУДИНОК ПІД ЛУЦЬКОМ: ЦІНИ ОСЕНІ

Надрукувати
мітки:
коментарів