Поділитись:

У Луцьку вулицю хочуть перейменувати на честь Івана Корсака

Вівторок, 23 жовтня 2018, 16:15
У Луцьку вулицю хочуть перейменувати на честь Івана Корсака

Одну із вулиць Луцька просять назвати на честь письменника Івана Корсака.

З таким проханням до Луцькради звернулася Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки й учасники вечора-спогаду "Іван Корсак. Життя продовжується у слові". Відповідну петицію зареєстрували 23 жовтня.

Іван Корсак – активний учасник національно-демократичного руху на Волині на початку 90-х років 20 століття. Був редактором першої у краї демократичної газети "Народна трибуна", обраний її редактором сесією Луцької міської ради. Депутат обласної ради 3-х скликань. Під час його головування в комісії обласної ради з питань культури і духовності доклав зусиль для зміцнення матеріальної бази обласних установ: приміщень обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки, облмуздрамтеатру імені Тараса Шевченка, художнього музею – відділу Волинського краєзнавчого музею. В останні роки активно працював в царині історичної прози. Його перу належать 16 романів, 2 з них – перекладені на польську і литовську мови. У 2018 році родиною Корсака запроваджено премію за кращий історичний роман, створений в Україні.

Аби петицію розглянули органи влади, вона повинна набрати не менш ніж 300 голсів. До завершення голосування залишилося 14 днів.

Відомий письменник і журналіст Іван Корсак помер 7 грудня 2017 року на 71 році життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЛУЦЬКУ ВІДКРИЛИ МУЗЕЙ СУЧАСНОГО УКРАЇНСЬКОГО МИСТЕЦТВА КОРСАКІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів