Поділитись:

Територія, де вирубують дерева, не є парком, – Моклиця

Четвер, 05 травня 2016, 16:55

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Юрій Моклиця запевнив, що будівництво поблизу вулиці Глушець є законним, а сама територія не належить до парку.

До того ж ділянка перебуває у розпорядженні Національної поліції України. Про це він повідомив у коментарі діловому виданню Волині "Конкурент".

З його слів, комісія із визначення стану зелених насаджень та ухвалення рішення про їх видалення, яку він очолює, не давала дозволу на саме будівництво, бо це не входить в її повноваження. Вона лише погодила знесення дерев.

Як повідомив Юрій Моклиця, підстав не дозволяти вирубку дерев у комісії не було, адже усі необхідні документи забудовник пред'явив.

До того ж, запевнив заступник міського голови, зведення житлового будинку передбачене генпланом вже давно. І, відповідно до схеми зонування територій, частина, де планують будівництво, не є територією Центрального парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки.

Вирубування дерев на ділянці необхідне забудовнику для того, аби здійснити геологічну розвідку: оцінити ґрунти та підземні води тощо. Тому з проханням дати дозвіл на розчищення території забудовник і звернувся до відповідної комісії. Поки проекту будівництва немає.

Нагадаємо, у сюжеті ТРК "Аверс" йшлося про те, що у Центральному парку культури та відпочинку майже 150 дерев піде під сокири будівельників.

Надрукувати
мітки:
коментарів