Поділитись:

Медійники вимагають розібратися з накруткою голосів для "Фестивалю волинської журналістики"

П'ятниця, 10 червня 2016, 13:10

Волинські медійники написали звернення до керівника НСЖУ Сергія Томіленка><span class=Волинські медійники написали звернення до керівника НСЖУ Сергія Томіленка

56 волинських медійників підписалися під зверненням до в.о. голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка щодо так званого накручування голосів за програму "Фестиваль волинської журналістики".

Журналісти закликають керівника НСЖУ провести розслідування цієї ситуації. Окрім цього, за результатами розслідування, виключити з лав журналістської спілки ініціаторів фестивалю.

Проект "Фестиваль волинської журналістики", зареєстрований волинським осередком НСЖУ, на конкурсі громадських ініціатив Луцька набрав необхідну кількість голосів, щоб отримати кошти у розмірі 50 тисяч гривень на організацію та проведення заходу.

В програмі дійства, між іншим, заплановано приготування кулішу, виступ оркестру та вручення грамот.

Однак медійники заявляють, що цього результату було досягнуто за допомогою фальсифікації та накручування голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ – КОНФЛІКТ НАВКОЛО ГРОМАДСЬКИХ ІНІЦІАТИВ

"Відразу після завершення голосування журналісти виявили накрутку голосів, яку здійснили заради перемоги проекту. Тут і голосування від користувачів з ніками "НСЖУ", і голосування від імені реальних журналістів, і "допомога" студентів місцевого філологічного факультету, яких під час однієї з пар попросили проголосувати за цю ініціативу", – зазначено у зверненні.

Між іншим журналісти зауважують, що унаслідок таких дій багато корисних ініціатив, зокрема, пов'язаних з допомогою атовцям та родичам загиблих, не змогли здобути коштів.

Дійшло до того, що автори одного волонтерського проекту-переможця на знак протесту відмовилися від виграних коштів.

"Ми вважаємо, що своїми діями ініціатори проекту "Фестиваль волинської журналістики" не тільки зганьбили ідею конкурсу проектів громадських ініціатив, а й ім'я Національної спілки журналістів України, адже, на нашу думку, перемогу в конкурсі проектів автори проекту здобули, використовуючи нечесні методи", – сказано у документі від імені волинських журналістів.

Голова обласного осередку НСЖУ Михайло Савчак назвав озвучені журналістами аргументи провокацією. Ініціатори дійства не відмовились від своїх намірів провести фестиваль.

[image=6159 class="clicable-image" data_full=/img/original/feed_publication_image/4/4808_Zx8uO60cGlDn.jpg ]

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
25 березня 2024
15:05
20 березня 2024
18 березня 2024
17 березня 2024
12 березня 2024
16:16
12:22
08 березня 2024
07 березня 2024
10:20