Україна зможе експортувати свинину до ЄС через 10–20 років, – експерт
Україна зможе експортувати свинину до країн Європейського Союзу мінімум через 10 років, а може й 20.
Таку думку висловила експерт з питань економічної інтеграції та торговельної політики, директор з наукової роботи Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Вероніка Мовчан під час круглого столу щодо асоціації Україна-ЄС в Луцьку 4 липня.
Зі слів Вероніки Мовчан, незважаючи на прискіпливі вимоги ЄС до товарів тваринного походження, Україна отримала дозвіл на продаж молочних продуктів, м'яса птиці, риби та побічних продуктів тваринного походження.
Однак,на два товари тваринного походження Україна поки не має дозволу: яловичину та свинини.
Щодо першої, експерт вважає, що найближчим часом України таки отримає доступ на продаж.
"На скільки мені відомо, там великих проблем немає", – каже Вероніка Мовчан.
А щодо свинини, прогнози експерта не надто втішні.
"Щодо свинини, мій прогноз – мінімум 10 років, а може й 20. В Україні зараз є так звана африканська чума свиней. На скільки я знаю, Іспанії знадобилося чи то 25, чи 30 років, щоб подолати цю хворобу. Я не думаю, що Україні вдасться це зробити швидше", – вважає експерт.
Земля, квартири, гроші та авто – усе дружині: що в декларації Олицького селищного голови Прендецького
У Луцьку сходи біля ТЦ «Егоїст» «вилізли» на тротуар та заважають перехожим (фото)
У Луцьку на місці затишного кафе відкрили новий заклад (фото)
Понад мільйон тюльпанів: «Волинська Голландія» здивує новими сортами (фото)
У Луцьку шукали гламурну власницю «золотої» соски (фото)