Поділитись:

Лучанка поскаржилася, що церковний спів не дає виспатися

Вівторок, 12 липня 2016, 13:04

Церква Київського патріархату, що будується навпроти гімназії № 4 у Луцьку, стала перепоною для лучан, які у вихідний день воліють поспати довше.

Лучанка Оксана Нєдовєсова у петиції на сайті Єдиної системи місцевих петицій поскаржилася, що, мовляв, церковний спів не дає можливості виспатися у літній період при відчиненому вікні.

"Зранку неможливо провітрити квартиру, адже як тільки у вихідний день відкривається вікно, вже стає неможливим продовження сну - зі всіх сторін чути лише церковний спів. Ця проблема є особливо актуальної саме у літній час так як провітрири задушливі помешкення можна лише зранку, а це стає неможливим. Чому цекрва має право порушувати мої права, права членів моєї сімї та усіх мешканців сусідніх будинків на відпочинок, що гарантовані ст. 45 Конституції України", – сказано у петиції.

Тож жінка у своєму зверненні просить заборонити використання гучномовців при церковних службах, посилаючись на статті Конституції України.

"Конституція України гарантує відсутність привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками (ч.1 ст. 24 Конституції України).

Окремо хочу наголосити, що відповідно до ч. 3 ст. 35 Конституції України церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова. Враховуючи вищенаписане, прошу підтримати мою петицію та вжити заходів стосовно дотримання кожним прав, гарантованим нам усім Конституцією України. Джерелом влади в України є народ, а не церква і чийсь бог, який використовується в переважній більшості тільки для маніпуляцій тим, у що щиро вірять інші", – зазначено у документі.

До кінця збору підписів залишилося Станом на 12 липня петицію підписали 16 осіб із 300 необхідних.

Надрукувати
мітки:
коментарів