Поділитись:

Новий начальник Управління Держпраці Волині був "голосом" Євромайдану

Четвер, 04 серпня 2016, 10:00
Новий начальник Управління Держпраці Волині був

Новий начальник Управління Держпраці у Волинській області Ростислав Стасько має 17 років стажу держслужбовця, а також був незмінним ведучим Івано-Франківського Євромайдану.

Про ці та інші подробиці зі свого життя керівник управління розповів в інтерв'ю Діловому виданню "Конкурент".

Для Ростислава робота на Волині – новий досвід. Раніше він займав різні посади в органах місцевого самоврядування та державних органах лише Івано-Франківської та Рівненської областей. Але про все поступово.

Народився новий керівник управління Держпраці в Івано-Франківську. Має дві вищі освіти. Зокрема у 1997 році здобув юридичну освіту у Прикарпатському університеті імені Василя Стефаника.

Також у 2005 році отримав кваліфікацію "Магістр державного управління" у Львівському регіональному інституті державного управління.

Протягом 1998-2002 років Ростислав Стасько був депутатом Івано-Франківської міської ради. Обраний від партії "Реформи і порядок" (політична партія України, яка проіснувала з 24 жовтня 1997 року по 15 червня 2013 року. У 2013 році "ПРП" об'єдналася з ВО "Батьківщина", – авт).

З 2002 по 2006 роки також входив до депутатського корпусу міської ради.

З 1998 року Ростислав Стасько почав працювати в органах місцевого самоврядування, зокрема у виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради

У 1997 році керівник управління працював помічником-консультантом народного депутата України Василя Костицького.

Ростислав Стасько зауважує, що з 1998 року почав працювати в органах місцевого самоврядування, зокрема у виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради.

"Починаючи від посади помічника заступника міського голови і до начальника відділу внутрішньої політики", – зазначає начальник управління Держслужби.

З 2007 до 2013 року – працював в Івано-Франківській ОДА. Спершу начальником відділу в управлінні внутрішньої політики. А згодом "фактично керував підрозділом внутрішньої політики в обласній державній адміністрації".

Період Євромайдану

Як розповідає Ростислав, у 2013 році його почали активно схиляти до співпраці з "Партією Регіонів", але він на це не пішов.

"У результаті я написав заяву. Тоді якраз почався процес реорганізації управління. Я цим скористався і у вересні 2013 року звільнився", – каже держслужбовець.

Після подій на Майдані у листопаді 2013 року Ростислав Стасько одразу включився в діяльність місцевого громадського руху. Посадовець зауважує, що його в Івано-Франківську знали як ведучого мітингів.

Новий керівник управління Держпраці Волині був ведучим близько 50 мітингів на підтримку Євромайдану

"З 22 листопада я фактично почав вести мітинги на підтримку Євромайдану в Івано-Франківську. Загалом до 5 березня 2014 року провів близько 50 таких мітингів. Потім мені на зміну дали ще одного ведучого, оскільки бувало, що на день треба було вести два мітинги", – розповідає новий керівник управління Держпраці на Волині.

Після Майдану

Коли період Євромайдану завершився, у березні Ростислав Стасько знову повернувся до Івано-Франківської ОДА на посаду заступника керівника апарату. А з серпня став керівником апарату ОДА.

Після того як до обласної держадміністрації прийшов новий керівник зі "своєю командою", він запропонував Ростиславу нову посаду, яка йому до вподоби.

"Я перейшов в управління зовнішньоекономічних зв'язків і туризму. Воно перебувало на стадії ліквідації, тому я там працював недовго. Хоча загалом 7 місяців. Після цього звільнився остаточно з обласної держадміністрації, бо не бачив перспектив росту", – розповідає Ростислав Стасько.

Крім того посадовець зауважує, що має досвід керівництва різними виборчими штабами, зокрема штабу кандидата на міського голову у 1998 році. До слова, він став тоді мером. Також новий керівник волинського управління Держпраці керував штабом "Нашої України".

У січні 2016 року Ростислав Стасько отримав змогу застосувати свої навички службовця у Рівненській області на посаді заступника керівника апарату обласної ради. Там також пропрацював недовго – близько трьох місяців.

Трохи згодом він дізнався, що оголосили конкурс на вакантну посаду начальника управління Держпраці у Волинській області. І вирішив спробувати.

Ростислав Стасько зауважує, що конкурс був досить складним, вимоги були жорсткими.

Конкурс на посаду начальника управління Держпраці схожий на здачу іспитів студентами дистанційної форми навчання, – Ростислав Стасько.

"Це нагадує чимось здачу іспитів для студентів, які навчаються на дистанційній формі навчання. Якщо ти не пройшов, комп'ютер сам тебе відсіває. Я успішно склав іспити і, відповідно, сьогодні я працюю на цій посаді", – резюмував новий керівник управління.

Зі слів Ростислава Стаська, він має майже 17 років стажу держслужбовця, 12 із яких – на керівних посадах.

"Тож управлінського досвіду мені вистачає", – підсумовує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УПРАВЛІННІ ДЕРЖПРАЦІ ВОЛИНІ – НОВИЙ НАЧАЛЬНИК

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2022
18 січня 2021
01 грудня 2020
07 жовтня 2020
02 вересня 2020
07 серпня 2020
01 липня 2020
03 січня 2020
06 грудня 2019
07 листопада 2019