Поділитись:

Луцькрада не має права управляти тарифною політикою в місті , – Юлія Вусенко

П'ятниця, 12 серпня 2016, 21:58

Право прийняття мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для лучан не належить до повноважень Луцької міської ради, тому, аби повпливати на місцях на центральну владу в Києві, потрібно користуватися не менш дієвими важелями впливу, як звернення.

Про це в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" на ТК "Нова Волинь" у п'ятницю, 12 серпня, розповіла секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко

"Чи може Луцька міська рада в межах своїх повноважень, які прописані в 26 статті Закону України "Про місцеве самоврядування"¸ накладати мораторій на підвищення тарифів? Якими тарифами взагалі на сьогодні Луцька міська рада може управляти?" – наголосила вона.

Зі слів Юлії Вусенко, Луцька міська рада не має права забороняти підвищувати тарифи на комунальні послуги в Луцька, оскільки перебрала б на себе повноваження центральних органів влади.

"Я прошу зважати лучан на єдину річ – ми (фракція "Самопоміч" - К.) приходили в Луцьку міську раду і декларували себе як політичну силу, яка буде діяти в рамках законодавства. Якщо ми говоримо про те, що накладання мораторію на тарифи, які встановлюються на загальнодержавному рівні, не є повноваженнями Луцької міської ради, то це дійсно цьому відповідає. Якщо говорити про те, що населення України надіялося на те, що міста почнуть приймати ці рішення запустять це невідворотне колесо і, відповідно, влада зверне увагу, то у нас є одне із таких повноважень, як звернення. Багато хто не поділяє такої практики… Але зрозумійте: ми просто б перебрали на себе повноваження центральних органів влади", – резюмувала секретар міськради.

Надрукувати
мітки:
коментарів