Поділитись:

Pain and Gain: як у Луцьку богатирі били рекорди (фото, відео)

Субота, 20 серпня 2016, 21:40

Під час святкування Дня міста, у Луцьку відбувся "Фінал кубка України зі стронгмену", в ході якого встановли три рекорди України, тягали вантажівку і трактора, а також обрали спортсмена, який представлятиме нашу країну на чемпіонаті Європи у Фінляндії.

Ділове видання Волині "Конкурент" разом із глядачами, спростерігало як через піт і біль, змагалися богатирі.

Не можна забути, що дійство відбулося за підтримки Луцького міського голови Миколи Романюка, депутата міської ради Петра Нестерука та Громадської організації "Volfest".

Ведучий події Андрій Зубенко зауважив, що вже другий рік підряд місто приймає ключові змагання силачів та передав привіт переможцю стартів "Найсильніша людина України" Олександру Лашину.

Після коротенької історичної довідки, слово взяв президент федерації стронгмену Сергій Конюшок, який поступово запросив 22-х учасників, котрі будуть змагатися у трьох вагових категоріях: до 95 кг, до 110 кг, і більше 110 кг.

"Це 22 спортсмена, як вижили і дійшли до фіналу!" – заряджав публіку кремезний чолов'яга.

Потім були три "фальстарти" від двічі "Найсильнішої людини планети" Василя Вірастюка, якому сильно хотіли надати слово для привітання, що було не дуже вірно, оскільки своєї промови ще не виголосив Микола Романюк. Який був досить короткослівним та достатньо враженим, коли йому подарували офіційну футболку від федерації.

Після всіх "офіціозів", першими змагатися вийшли "найменші": чоловіки з категорії до 95 кілограмів. Кращих визначатимуть у вправах: супер-йок, лог-ліфт, прогулянка фермера, дамбл 95 та тайєр фліп.

Коли всі заявлені категорії виявили найсильнішого богатиря, прийшов час показових виступів. Першими до справи взяли стронгмени Віталій Міхеєв та Олексій Новіков, які змогли встановити рекорд України в парному лонг-ліфіті, піднявши колоду вагою 320 кілограмів, тим самим перевершивши минулий еталонний показник на 50 кг.

Але цього чоловікам виявилося мало і вони захотіли стати найкращими у світі, штовхнувши над головою 340 кілограмову вагу. І хоча це їм вдалося, головний суддя змагань Василь Вірастюк спробу не зарахував.

Після гучних оплесків для "новоспечених" рекордсменів, глядачів попросили трохи розійтися, оскільки прийшов час тягати вантажівку. Що, до речі, виявилося дуже не просто. Три атлети намагалися зрушити автомобль з місця, але через поганий для такого дійства нахил, транспорт залишився стояти.

Проте, Руслан Петруня та Віталій Міхеєв, об'єднавши зусилля, все ж ощасливили публіку неймовірним виступом, доказавши, що українські чоловіки можуть здолати будь-що.

Як тільки вантажівка перестала бути такою непорушною, чотири богатиря взялися за канат, та протягнули на кілька метрів здоровенного трактора.

А наостанок – найприємніше, а саме – нагородження спортсменів. У ваговій категорії до 95 кілограмів, перемогу святкував киянин, який поїде на чемпіонат Європи до Фінляднії Віктор Посудевський. Чоловік, по ходу змагань, зумів встановити два рекорди України.

Вагову категорію до 110 кілограмів "захопив" Олександр Кочергін.

Переможцем серед наймасивніших чоловіків, у ваговій категорії вище 110 кілограмів став тягач вантажівки Руслан Петруня.

Коли нагороди були роздані, відзначився Василь Вірастюк, який отримав від спонсорів подарунок: годинника. Проте, двічі найсильніший чоловік у світі передав презент Віктору Посудевському, який вразив "великого" українця своїм виступом.

Ділове видання Волині "Конкурент" дякує своїм читачам, за те, що слідкували за змаганням богатирів разом із нами та вітає усіх лучан із Днем міста!

Надрукувати
мітки:
коментарів