Поділитись:

У Луцькраді прийняли важливе історичне рішення

Середа, 31 серпня 2016, 11:25
У Луцькраді прийняли важливе історичне рішення

Прилуцька сільрада хоче співпрацювати з Луцькрадою на взаємовигідних умовах.

Співпраця буде регламентуватись договором. Про це розповів заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко 31 серпня під час засідання сесії Луцькради.

"Якщо сьогодні ви даєте згоду на співпрацю і уповноважуєте міського голову, то після цього Прилуцька сільрада в першій половині вересня збере свою позачергову сесію і теж прийме відповідне рішення", – сказав Сергій Григоренко.

Після погодження співпраці, за словами Григоренка, буде створено робочу групу, яка напрацює проект договору за яким будуть співпрацювати громади. Проект договору депутати також розглядатимуть на сесії і зможуть вносити свої правки. Втім, за словами заступника мера, кінцева мета співпраці – об'єднання громад.

"Прилуцьке цікавить покращення фельдшерського пункту, дороги, а місто – землі для побудови нових житлових мікрорайонів. Там є площа, де можна збудувати мікрорайон на 20-30 тисяч жителів.

Депутат Луцькради Григорій Пустовіт поцікавився, в чому буде суть співробітництва. Адже, на думку депутата, можна вирішити проблеми села з надією, що, може, колись вони об'єднаються з містом. А можна, на думку того ж таки депутата, домовитись одразу про створення спільної громади і робити мікрорайон в Прилуцькому, який належатиме до Луцька.

Прилуцький сільський голова Валентин Арчибасов сказав, що йому було б не дуже приємно, якби керівна верхівка з Києва приєднала село до міста у примусовому порядку. Він звернувся до депутатів, щоб вони зайшли на сайт сільради і подивились схему її планування. Адже, як зауважив сільський голова, медицина, дороги, маршрутки – для громади села першочергове завдання, яке треба вирішувати.

Депутат Тарас Шляхтич висловився за підтримку проекту рішення. У той час, як депутат Андрій Козюра зауважив, що місто хоче мати перспективу розвитку, а Прилуцьке хоче отримати в перспективі міські блага. Він зауважив на тому, що більшість депутатів Луцькради переживає за те, що ресурс Луцька використають, а перемовини закінчились "сухими".

Сергій Григоренко сказав, що варто відійти від "хуторянської позиції" й попрохав підтримати проект рішення, адже договір будуть підписувати під контролем.

Депутати підтримали проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів