Поділитись:

Лучанам підказали, як менше платити за комуналку

Четвер, 20 жовтня 2016, 16:16
Лучанам підказали, як менше платити за комуналку

При підготовці до опалювального сезону варто пам'ятати, як раціонально поводитись з енергоресурсами, щоб сплачувати менше та почувати себе комфортно.

Про те, як можна заощадити на комунальних послугах, розповіли представники Громадянської мережі ОПОРА під час інформаційної зустрічі на тему "Енергозбереження вдома. Прості поради для кожного", – повідомляють організатори.

Активісти ОПОРИ озвучили поради, дотримуючись яких можна зекономити не тільки ресурси, а й гроші:

  • Встановіть лічильники на тепло, воду та газ. Таким чином можна сплачувати лише за спожите.
  • Встановіть індивідуальний тепловий пункт. Це дозволить самостійно регулювати температуру в оселі.
  • Утепліть двері, підлогу, стіни та горища.
  • Замініть вікна на енергозберігаючі.
  • Замініть лампи розжарювання на енергоощадні LED-світильники.
  • Встановіть у під'їздах датчики руху.

Багато порад стосувались побутових звичок. Так, представники ОПОРИ розповіли, як поводитись з побутовими приладами, що робити зі сміттям, а також куди здавати використані лампочки та батарейки.

"Для зменшення побутових відходів, сміття вдома можна складати в 2 окремих контейнери: для органічних (їжі та іншого) та неорганічних відходів (усе, що можна переробити у вторинну сировину). Сміття зі скла, паперу, пластику та металу слід викидати у спеціалізовані контейнери. Здавати макулатуру, ПЕТ-пляшки, поліетилен, пластмаси, алюмінієві банки та склобій потрібно у пункти прийому вторинної сировини. А перед візитом у супермаркет варто взяти еко-сумку, тоді не доведеться щоразу купувати поліетиленові пакети", – розповіли представники Громадянської мережі ОПОРА.

Крім цього, вони акцентували на важливості правильної утилізації батарейок, адже через те, що в них містяться важкі метали, викидати їх разом зі звичайними побутовими відходами небезпечно. Одна пальчикова батарейка забруднює близько 400 літрів води або 20 м 2 ґрунту.

На згадку про захід учасники отримали інформаційні матеріали "Економія енергії у вашому будинку – це ваш особистий внесок у зміцнення енергетичної безпеки України", підготовлені за підтримки Проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні".

Надрукувати
мітки:
коментарів