Поділитись:

Депутати Луцькради проситимуть не призначати Веслава Мазура Генконсулом Польщі

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 11:43

Потенційного Генерального консула Республіки Польща у Луцьку Веслава Мазура не хочуть бачити на цій посаді через його оціночні судження про Степана Бандеру та українську історію загалом.

Такі дії є намаганням вчини нас нашої ж української історії. Про це сказав депутат Луцькради Микола Федік 21 жовтня під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Громадський активіст Михайло Шелеп додав, що питання набрало суспільного резонансу, тим більше, що такі вислови потенційного Генконсула можна розцінювати як політичні заяви.

"Ми за те, щоб Україна і Польща будувала добросусідські та дружні відносини, але особисто я розцінюю такі заяви польського дипломата політичними. Ми говоримо про посадовця, який буде очолювати консульство у Луцьку, і таку оцінку перед призначенням розцінюю як плювок та неповагу", – сказав Михайло Шелеп.

Він додав, що "Народний контроль" ініціював звернення до Міністерства закордонних справ, в якому проситимуть не призначати Веслава Мазура на посаду Генконсула Республіки Польща у Луцьку.

Тому на найближчій сесії Луцькради депутати матимуть можливість підтримати це звернення.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "ЯК МОЖЕ БУТИ БАНДИТ ГЕРОЄМ?" – ІМОВІРНИЙ ГЕНКОНСУЛ ПОЛЬЩІ У ЛУЦЬКУ ПРО БАНДЕРУ

Надрукувати
мітки:
коментарів