Поділитись:

Луцьк та Прилуцьке підпишуть сім договорів про співпрацю

Середа, 26 жовтня 2016, 16:30
Луцьк та Прилуцьке підпишуть сім договорів про співпрацю

Депутати Луцькради затвердили проекти договорів про співробітництво між Луцькою міською радою та Прилуцькою сільською радою.

Затвердження договорів – це один із кроків до співпраці. Про це сказав заступник міського голови Луцька Сергій Григоренко 26 жовтня під час сесії міськради.

Загалом на затвердження депутатам Сергій Григоренко представив сім договорів.

Перший договір про культуру, який передбачає спільне та узгоджене співробітництво у формі реалізації спільних проектів. Також цей договір передбачає координацію діяльності суб'єктів співробітництва та акумулювання ними на визначений період ресурсів задля спільного здійснення відповідних культурних заходів.

Договір про маршрутку передбачає підготовку необхідної документації про продовження маршруту та внесення змін до схеми руху та їх погодження. Також планують продовження руху маршрутного транспортного засобу до вул. Соборності с. Прилуцьке.

Підписання договору про медицину передбачає матеріальне забезпечення сільської амбулаторії, а також можливість прилучан лікуватись у міських лікарнях.

Окрім договору про освіту, є ще договір про ремонт доріг. Цей договір передбачає виготовлення проектної документації

  • для проведення ремонтних робіт дорожнього покриття на ділянці від вул. Наливайка м. Луцьк до вул. Богуна с. Прилуцьке (орієнтовна протяжність –1,6 км) – термін до 30.11.2016 р.;
  • ремонт дорожнього покриття на ділянці від вул. Наливайка м. Луцьк до вул. Богуна с. Прилуцьке (орієнтовна протяжність – 1,6 км.) – термін до 01.09.2017 р.;
  • виготовлення проектної документації для проведення ремонтних робіт дорожнього покриття на ділянці від вул. Соборності с. Прилуцьке до с. Сапогове Ківерцівського району (орієнтовна протяжність – 4 км) – термін до 01.03.2017 р.;
  • ремонт дорожнього покриття на ділянці від вул. Соборності с. Прилуцьке до с. Спогове Ківерцівського району (орієнтовна протяжність – 4 км) – термін до 01.11.2018 р.

Договір про каналізацію передбачає збільшення території обслуговування ЛСКАП "Луцькспецкомунтранс" щодо збору та вивозу твердих побутових відходів на території Прилуцької сільської ради – термін до 31.12.2016 р.; обстеження КП "Луцькводоканал" стану сучасної каналізаційної мережі, яка проходить територією Прилуцької сільської ради, на предмет її придатності до використання, надання необхідних висновків і попередніх розрахунків – термін до 31.12.2016 р.

І сьомий договір про співпрацю стосується ЦНАПу:

  • виготовлення проектної документації на ремонт кімнати в будинку культури с. Прилуцьке – термін до 31.12.2016 р;
  • ремонт приміщення в будинку культури с. Прилуцьке для влаштування центру надання адміністративних послуг – термін до 30.07.2017 р.;
  • консультування та навчання працівників Прилуцької сільської ради на предмет якісного надання адміністративних послуг працівниками ЦНАПу Луцької міської ради – термін до 31.12.2016 р.

Сергій Григоренко наголосив, що ця співпраця дасть Луцьку перспективу розвитку площі.

"Якщо ми говоримо про перспективу, то це мало б бути об'єднання. Бо співпраця – це така справа, ще незрозуміло, чим вона для нас закінчиться", – сказав на це депутат Григорій Пустовіт.

Прилуцький сільський голова Валентин Арчибасов запевнив депутатів, що жодних секретів між двома громадами не існує.

Депутат Павло Данильчук запропонував проголосувати, і за час співпраці буде видно, які є проблеми в селі.

Врешті з певними технічними правками депутати підтримали проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів