Поділитись:

"Укрзалізниця" візьме участь у створенні музею "Залізниці Волині"

Понеділок, 07 листопада 2016, 11:22
«Укрзалізниця» візьме участь у створенні музею «Залізниці Волині»

Начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради Петро Троневич розповів про умови співпраці з "Укрзалізницею" щодо створення на базі колишнього ресторану "Світлофор", що на Стрілецькій, музею "Залізниці Волині".

Найкраще було б, щоб майбутній музей залишився на балансі "Укрзалізниці". Про це Конкуренту 7 листопада розповів Петро Троневич.

Він зазначив, що "Укрзалізниця" зацікавлена у створенні цього музею. Нині ж у відділі охорони культурної спадщини почали збирати всі матеріали, які стосуються історії цієї залізничної станції та й залізниці загалом.

Однак, як повідомив Петро Троневич, не все так просто. Адже там, де колись було приміщення ресторану "Світлофор", існують прибудови, які знаходяться у приватній власності, а це може створити певні труднощі на шляху створення музею.

Всі, хто хоче долучитись і хто має ідеї чи якісь історичні матеріали та експонати, що стосуються майбутнього музею, можуть приносити чи надсилати їх у відділ охорони культурної спадщини.

Надрукувати
мітки:
коментарів