Поділитись:

У Луцьку погрожували кинути гранату на комунальну парковку

Середа, 09 листопада 2016, 16:58

Представники КП "Автопарксервіс" розповіли про правила, за якими діє перша комунальна парковка міста, і про те, що чекає на порушників правил паркування.

Досить часто водії нехтують правилами, які існують на комунальній парковці, й зневажливо розмовляють з паркувальниками. Про це розповів заступник директора КП "Автопарксервіс" Анатолій Носалюк 9 листопада під час прес-конференції.

Він наголосив на тому, що комунальна парковка на вулиці Карпенка-Карого діє відповідно до законодавчої та нормативно-правової бази. Відтак, за цими правилами, користувач парковки зобов'язаний підійти до паркомата, заплатити та отримати чек, в якому чітко вказано дату і час, коли приїхав, і до якої проплачено. Цей чек водій мусить покласти під лобове скло біля керма таким чином, щоб його зміг побачити працівник парковки. В інакшому випадку водій отримає попереджувальну листівку про несплату за паркування, якщо чек буде відсутній у вказаному місці.

Платний паркувальний майданчик працює із 07:00 ранку до 17:00 вечора. Як зауважив Анатолій Носалюк, за майже 4 тижні роботи вони вже назбирали своєрідну базу хамів і злісних порушників правил паркування.

"Втім, є рельні методи для боротьби з порушниками, які ми будемо застосовувати", – сказав директор КП "Автопарксервіс" Олександр Мартинюк, наголосивши на тому, що штрафів за порушення правил водіям не пробачатимуть.

Варто додати, що штраф за несплату водієм за користування паркомісцем становить від восьми до дванадцяти неоподаткованих мінімумів.

"Дуже неприємно чути, коли, наприклад, покликав мене паркувальник і каже, що обіцяли кинути гранату і поламати знаки на парковці. Дуже багато водіїв ставляться по-хамськи до паркувальників. Зрозумійте, паркувальники виконують свою роботу і хочуть, щоб водії дослуховувались до того, що вони їм пояснюють", – сказав Анатолій Носалюк.

Він додав, що водіям варто звертати увагу й на те, що паркомат решти не видає. Тому варто заздалегідь готувати шість гривень за годину перебування авто на стоянці. Безоплатне право мають на паркування особи, які мають відповідне посвідчення, в якому є запис про інвалідність у зв'язку з ураженням опорно-рухового апарату.

Представники КП "Автопарксервіс" наголошують на тому, що платна парковка стимулює водіїв бути більш організованими. Що ж до злісних порушників правил користування комунальною парковкою, то до них обіцяють застосовувати жорсткі заходи у вигляді складання протоколів про порушення одразу на місці.

Протокол про адмінправопорушення><span class=Протокол про адмінправопорушення

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
20 березня 2024
08 березня 2024
24 лютого 2024
11:02
23 лютого 2024
19:10
12 лютого 2024
08 лютого 2024
27 січня 2024
13 січня 2024
11 січня 2024