Поділитись:

Чи можливий в Україні третій Майдан: думки впливових волинян

Субота, 19 листопада 2016, 10:00

У можливість третього Майдану, незважаючи на протести в Києві, віриться слабко, однак якщо влада перестане чути народ – тоді це може трапитися.

Своїми думками з приводу можливості чергової революції в Україні поділилися в ефірі ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" депутат Луцької міської ради Григорій Пустовіт та заступник мера Юрій Моклиця.

Як зауважила ведуча передачі Галина Падалко, цього тижня в Києві відбулася низка протестних акцій. Зважаючи на це вона запитала у гостей студії: чи зможе такий перебіг подій спровокувати початок третього Майдану в Україні і чи готова до цього країна?

На думку Григорія Пустовіта, Україна, "переживши" кілька революцій, зможе вчергове витримати масові протести. Тим не менше, для цього потрібен вагомий привід.

"Якщо ситуація призведе до того і народ вирішить, що Майдан доцільний – він буде", – вважає обранець громади.

Юрій Моклиця, своєю чергою, зазначив, що не вірить в можливість створення третього Майдану.

"Я не вірю, що він буде. Не бачу тих людей, які могли б його робити. Всі, хто робив останній Майдан – вони зараз чимось зайняті", – зазначає заступник мера і додає, що Революція Гідності була початком, а нині потрібно виконувати реальні завдання, щоб змінювати країну.

На думку Юрія Моклиці, будь-які масові суспільні протести зараз не є доцільними. Народу потрібно застосовувати інші важелі впливу. Не такі радикальні.

"Треба тиснути: кожен день, різними способами. Майдан – це стратегічна і дуже радикальна зміна. Зараз я не вважаю, що вона дасть якийсь поштовх. Тільки розбалансує", – вважає заступник міського голови.

Надрукувати
мітки:
коментарів