Поділитись:

Audi змусили відкликати 127 тисяч автомобілів

Понеділок, 22 січня 2018, 12:38

Через "дизельний скандал" федеральне відмоство автомобільного нагляду Німеччини (KBA) зобов'язало автовиробника Audi відкликати 127 тисяч автомобілів по всьому світу, зокрема понад 77 тисяч у самій ФРН.

Про це інфрмує dw.com.

Ідеться про моделі А4, А5, А6, А7, А8, Q5, SQ5 та Q7, оснащені дизельним двигуном V6 TDI. У них було виявлене програмне забезпечення, яке дозволяє обходити обмеження на викид шкідливих газів за стандартом Євро-6.

В Audi заявили, що упродовж багатьох місяців інтенсивно досліджують всі концепції дизельних двигунів щодо можливих порушень та можливостей модернізації, оскільки співпрацюють з відповідними німецькими органами, які займаються питаннями "дизельного скандалу". У результаті KBA ухвалило рішення відкликати зазначені вище автомобілі для оновлення програмного забезпечення.

Нагадаємо: німецький автоконцерн Volkswagen, підрозділом якого є Audi, звинувачують у США у маніпуляції зі шкідливими викидами. У грудні 2017 року KBA розпорядилося відкликати по всьому світу близько 57,6 тисячі авто марки Volkswagen Touareg 2014-2017 років випуску через невідповідність у роботі системи очистки відпрацьованих газів.

Надрукувати
мітки:
коментарів