Поділитись:

У продаж повертається легендарна Nokia 3310

Середа, 15 лютого 2017, 11:33
У продаж повертається легендарна  Nokia 3310

Фінська компанія HMD Global, яка володіє правами на випуск пристроїв під брендом Nokia, представить на виставці електроніки Mobile World Congress (MWC) в Барселоні кілька телефонів, в тому числі Nokia 3310.

Про це повідомляє "Соцпотал", посилаючись на VentureBeat.

Nokia 3310 – один з найвідоміших і найбільш вдало продавалися мобільних телефонів. Модель була випущена в 2000 році і всього було продано близько 126 мільйонів пристроїв. Завдяки міцності конструкції телефон відомий своєю "невбийністю". Незважаючи на те, що телефон офіційно не випускається з 2005 року, в інтернет-магазинах ще донедавна можна було знайти як нові, так і вживанні екземпляри.

Раніше телефон випускався у п'яти різних кольорах – синій, червоний, срібний, білий, жовтий. Найбільш поширеним був ґаджет синього кольору.

Всього на MWC буде представлено чотири моделі телефонів під брендом Nokia: 3, 5, 6 і 3310. Моделі 3, 5 і 6 – це сучасні Android-смартфони, тоді як Nokia 3310 буде перезапуском відомої моделі кнопкового стільникового телефону і можна припустити, що мобільний телефон матиме такий же вигляд, що і 17 років тому. Придбати стільниковий телефон можна буде за 59 євро.

Цікаві факти:

  • У 3310 після деякого доопрацювання можна вставляти Flash-пам'ять для читання електронних книг.
  • Оскільки сервісний роз'єм в телефоні Nokia 3310 знаходиться під акумулятором, то при підключенні апарату до комп'ютера акумулятор вставляється в спеціальне гніздо в самому кабелі.
  • Дисплей Nokia 3310 забезпечується контролером PCD8544, з нескладним інтерфейсом управління. Завдяки цьому і доступності він набув поширення в різних електронних конструкціях для відображення текстової, цифрової і нескладної графічної інформації. Ціна на комплект дисплея і контролера є однією з найнижчих на ринку матричних РК-дисплеїв.
  • Для перепрошивки телефону Nokia 3310 потрібно два різних кабелі.
  • Завдяки високій міцності конструкції телефон став інтернет-мемом.
  • У фільмі "Повсталий з пекла 8: Світ пекла" всі герої, що потрапили на вечірку в зловісний будинок, використовують одну і ту ж модель телефону – Nokia 3310.
Надрукувати
мітки:
коментарів