Поділитись:

SpaceX вперше в історії запустила "вживаний" космічний апарат (відео)

Понеділок, 05 червня 2017, 11:11

Американська аерокосмічна компанія SpaceX вперше за свою історію успішно запустила на орбіту раніше використаний космічний апарат Dragon.

Про це повідомляє "Економічна правда".

Спочатку запуск повинен був відбутися ще 1 червня, але був відкладений через погані погодні умови. Ракета Falcon 9 з вантажним космічним кораблем місії CRS-11 Dragon стартувала зі стартового майданчика космічного центру імені Кеннеді у Флориді 4 червня о 00:18 за київським часом.

Відзначимо, що для місії постачання МКС CRS-11 компанія SpaceX використовувала корабель Dragon місії CRS-4, який вже літав в космос в 2014 році.

Цей Dragon провів в космосі близько місяця, після чого приводнився в Тихому океані. Для повторного використання для місії CRS-11 фахівці замінили у корабля обшивку і тепловий щит.

Через 12 хвилин після старту Dragon успішно вийшов на навколоземну орбіту і розкрив сонячні панелі, а перший ступінь ракети-носія Falcon 9 вже 11-й раз успішно повернувся на землю для повторного використання.

В майбутньому SpaceX планує і далі повторно використовувати капсули Dragon. Більш того, в якийсь момент компанія повністю припинить випуск нових Dragon, щоб зосередитися на його поліпшеній версії Dragon 2 або Crew Dragon, призначеної для пілотованих польотів. Наступна версія космічного корабля Dragon зможе здійснювати керований спуск на землю, використовуючи для цього власні двигуни. Зараз капсула покладається виключно на систему парашутів.

До кінця цього року SpaceX планує провести цілих шість запусків з використанням відновлених ракет Falcon 9. Свій попередній запуск компанія провела два тижні тому, а наступний повинен відбутися орієнтовно через два тижні.

Надрукувати
мітки:
коментарів