Поділитись:

У Польщі допускають, що після "Заходу-2017" РФ залишить бійців у Білорусі

Понеділок, 28 серпня 2017, 15:28
У Польщі  допускають, що після

Заступник міністра національної оборони Польщі Міхал Дворчик заявив, що Росія може залишити частину військ і техніки в Білорусі після завершення у вересні військових навчань "Захід-2017".

Про це повідомляє LIGA.net, посилаючись на Польське радіо.

Зі слів Дворчика, РФ вже багато разів використовувала подібні ситуації для досягнення різних політичних цілей.

"Тому обгрунтованими можуть бути побоювання, якщо аналізувати політику Російської Федерації протягом останніх років, і на цей раз вона захоче це зробити. Однією з можливостей, яка береться до уваги, є невиведення всіх підрозділів і всієї техніки з території Білорусі", – сказав Дворчик.

Він вважає, що такий сценарій повинен негативно впливати на ситуацію в регіоні Східної Європи.

"Польща дуже уважно стежить, що відбувається за східним кордоном. Зрештою, Північноатлантичний альянс також", – підкреслив Дворчик.


"Захід-2017" - спільні стратегічні навчання армій РФ і Білорусі. Офіційно заявлено участь до 13 тисяч військових, неофіційні дані говорять про значно більше угруповання військ – до 100 тисяч осіб. Навчання пройдуть в два етапи – на території РФ і на семи полігонах в Білорусі.

15 серпня в Білорусь почали прибувати російські військові, які беруть участь в підготовці до спільних російсько-білоруських навчань "Захід-2017".

Надрукувати
мітки:
коментарів