Поділитись:

Китайці розробляють надзвукового конкурента Hyperloop

Неділя, 03 вересня 2017, 15:48

корпорація CASIC оголосила про початок розробки нової трубної транспортної системи, за своєю концепцією аналогічної американській Hyperloop.

Про це пише "Економічна правда".

Проект китайської транспортної системи передбачає рух пасажирських капсул на швидкості до 4 тисяч кілометрів на годину. Для порівняння, сучасні поїзди-маглеви зазвичай розганяються до 380-420 км/год.

У китайському проекті передбачається створення вкрай низького тиску. Пасажирські капсули, як передбачається, будуть переміщатися над спеціальними рейками за типом магнітної левітації.

Ймовірно, розвинення швидкості та пересування також будуть проводитися завдяки магнітній левітації аналогічно поїздам-маглевам.

У CASIC стверджують, що корпорація вже отримала понад 200 патентів на технології, які будуть реалізовані в перспективній транспортній системі. На початковому етапі випробувань розробники планують домогтися розгону прототипів капсул щонайменше до 1 тис. км/год, а потім поступово довести цей показник до 4 тис. км/год.

Для порівняння, в сухому повітрі при температурі нуль градусів Цельсія швидкість звуку становить 1225 км/год. Швидкість, що перевищує цей показник, називається надзвуковою, але якщо мова йде про перевищення в п'ять і більше разів, то таку швидкість вже прийнято називати гіперзвуковою.

У CASIC запевняють, що вартість поїздки в новій транспортній системі буде доступною. Інші подробиці про китайського конкурента Hyperloop не розкриваються. Зокрема, невідомо коли саме планується довести проект до стадії прототипу.

Нагадаємо, на випробуваннях експериментальної швидкісної транспортної системи Hyperloop вдалося розвинути швидкість до 355 км/год.

Творець технології Hyperloop Ілон Маск повідомив, що він отримав "усний дозвіл" на будівництво тунелю з Вашингтона в Нью-Йорк.

Нагадаємо, Hyperloop - це розроблена Маском транспортна система, що складається із сталевих труб, усередині яких переміщається поїзд - герметична капсула на аеродинамічній подушці. Швидкість такої капсули може перевищувати 600 кілометрів на годину.

Надрукувати
мітки:
коментарів