Поділитись:

Новинки від Apple: ціни й особливості нових айфонів

Середа, 13 вересня 2017, 08:46
Новинки від Apple: ціни й особливості нових айфонів

У вівторок, 12 вересня, компанія Apple на щорічній презентації представила три нових айфони: iPhone 8, iPhone 8+ та iPhone 10.

Крім того, були представлені й інші новинки "яблучної" корпорації. Цікаво те, що майже всі секрети Apple були відомі задовго до презентації. Останній масштабний витік стався саме напередодні заходу, – інформує ТСН.

"Останні десять років ми штовхали інновацію за інновацією, які підводили нас до цього моменту, коли ми нарешті змогли створювати пристрої, які набагато розумніші, більш здібні та креативні, ніж раніше", – сказав Тім Кук зі сцени, презентуючи iPhone 10, він же iPhone X.

Смартфон отримав 5,8-дюймовий OLED-дисплей, який займає практично всю фронтальну панель. Він має роздільну здатність 2436 на 1125 пікселів. У верхній частині передньої панелі розташований проріз під динамік, фронтальну камеру і сенсори.

iPhone 10 отримав новий шестиядерний процесор A11 Bionic (біонічний чіп), який, як кажуть в Apple, на 70 відсотків швидший за A10.

Для розблокування пристрою в Apple розробили технологію розпізнавання обличчя. У компанії стверджують, що це найбільш безпечний спосіб захисту. Таким чином iPhone 10 практично неможливо зламати. Також за допомогою Face ID можна здійснювати платежі в системі Apple Pay.

В корпорації стверджують, що розпізнавання обличчя і розблокування телефону буде працювати навіть в тому випадку, якщо власник змінить зачіску або почне носити окуляри.

Обидва модулі основної камери отримали оптичну стабілізацію. Основний сенсор має апертуру f/1.8, а другий з дворазовим збільшенням -f/2,4. У iPhone 8 ці показники становлять f/1.8 і f/2.8 відповідно. Подвійна фронтальна камера також може робити знімки в портретному режимі з розмитим фоном. Як і iPhone 8, "ювілейний" iPhone отримав бездротову зарядку.

У iPhone X відсутня кнопка "Додому", яка раніше була у всіх попередніх моделях айфонів. Корпус телефона зроблений зі скла. Він доступний в двох кольорах: срібний і "космічний сірий".

Смартфон буде доступний тільки у версіях на 64 і 256 гігабайт за ціною від 999 доларів. Старт продажів призначений на 3 листопада. В Україні нові айфони з'являться ближче до нового року.

iPhone 8 та iPhone 8+

Одні з головних нововведень в iPhone 8 та iPhone 8+ порівняно з iPhone 7 – бездротова зарядка та задня панель зі скла. Гаджети доступні в трьох кольорах: чорному, срібному і рожевому. В Apple стверджують, що iPhone 8 отримали найміцніше на ринку скло і при цьому зберегли водонепроникність і захист від пилу.

Крім того, у восьмих айфонів буде новий портретний режим з можливістю налаштовувати освітлення на фотографії після зйомки. iPhone 8 також отримав біонічний чіп A11 Bionic.

Як і попередні моделі, восьмий айфон представлений в двох розмірах: з діагоналлю екрана 4,7 і 5,5 дюйма. Старт продажів пристроїв розпочнеться 22 вересня за ціною від 700 доларів за iPhone 8 і від 800 доларів за iPhone 8 Plus. В Україні нові айфони з'являться ближче до нового року.

Apple Watch

Apple Watch Series 3 отримав вбудований стільниковий модуль з підтримкою LTE. Таким чином з годинника можна дзвонити і завантажувати музику без прив'язки до iPhone. Особливу увагу було приділено тому, що екран гаджета є також антеною, тому корпус Apple Watch не змінився в порівнянні з минулим поколінням.

Годинник серед іншого отримав новий процесор Apple W2, завдяки чому він став на 70 відсотків продуктивнішим від минулого покоління. Разом з цим кнопка Digital Crown на корпусі була перефарбована в червоний колір.

Пристрій надійде в продаж 22 вересня. Версія з LTE буде коштувати від 400 доларів, а без стільникового модуля – 330 доларів. Також у продажу залишиться перше покоління, ціна на нього становитиме 250 доларів.

Приставка Apple TV

Apple представила й нове покоління своєї телевізійної приставки. Нова Apple TV, як і очікувалося, підтримує відтворення відео в форматі 4K, при цьому має дизайн схожий на попередню модель.

Apple TV працює під управлінням нової версії tvOS і має процесор A10X. Що стосується фільмів у 4К, вони будуть у тій же ціновій категорії, що і HD. Всі попередні покупки оновляться до 4K HDR автоматично. Ціна приставки стартує від 179 доларів.

Face ID та анімодзі

Нові айфони, смарт-годинник, приставка Apple TV – і це все, що представила Apple 12 вересня. Однак деякі гаджети отримали справді передові можливості, про які ми хочемо розповісти детальніше.

Апаратну платформу нових айфонів готували для доповненої реальності і програмного забезпечення ARKit. Під час презентації була показана AR-гра для iPhone 8 – The Machines, де генеруються карти з 1,2 млн полігонів. І все це прямо відбувається на смартфоні.

Це все стало можливим завдяки чіпу A11 Bionic, який за словами розробників, найшвидший і найрозумніший в світ. Ігровий процес з новими технологіями стає ще більш захоплюючим.

В iPhone X також немає сканера відбитків пальців, а для розблокування використовується розпізнавання обличчя Face ID. Весь блок датчиків в Apple назвали TrueDepth Camera, він розташований у виступі над дисплеєм.

Для розпізнавання обличчя використовується машинне навчання і нейронний двигун, вбудований в біонічний чіп. Нейронний двигун – це окремий 2-ядерний чіп в A11, який обробляє 600 млрд операцій на секунду.

Чіп вчиться розпізнавати обличчя користувача, і щоразу має робити це точніше. Відповідно, він також адаптується до змін обличчя. Вся обробка інформації відбувається на самому iPhone 10, тому дані нікуди не відправляються. Шанси на те, що хтось інший розблокує ваш айфон за допомогою обличчя, 1 до 1 000 000. Водночас у Touch ID цей показник був 1 до 50 000.

Технологія розпізнавання обличь, що лежить в основі сканера Face ID, здатна не тільки на ідентифікацію власника або верифікацію платежів через сервіс Apple Pay. Це нововведення з однаковим успіхом може використовуватися для розваг користувачів, наприклад, для формування анімованих емодзі - анімодзі.

Анімодзі доступні в iMessage і покликані зробити діалог між користувачами більш живим і веселим. Тільки уявіть, як мультяшна панда говорить вашим голосом і копіює міміку вашого обличчя.

Ще одна цікава деталь – індукційна зарядка за стандартом Qi. Тепер всі пристрої Apple можна заряджати бездротовим шляхом на док-станції Apple Air.

Цьогоріч iPhone святкує свій ювілей. Десять років тому, у 2007, Стів Джобс представив світові перший айфон, змінивши таким чином уявлення про телефони.

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 квітня 2024
25 березня 2024
22 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
06 березня 2024
05 березня 2024
29 лютого 2024
23 лютого 2024
20 лютого 2024