Поділитись:

Створили список найбажаніших технологій майбутнього

Субота, 23 вересня 2017, 12:27
Створили список найбажаніших технологій майбутнього

Британські вчені вважають, що вже за 50 років бачення звичайних речей зовсім зміниться, а те, що ми бачимо у фантастичних фільмах стане реальністю.

Науковець-футуролог Єн Пірсон провів дослідження, порівнявши результати вдалих технічних експериментів зі 100 наукових джерел, - пише "Радіо Максимум".

Відповідно до цього, вже за 50 років космічний туризм, летючий транспорт, голограми і плащ-невидимка, як у Гаррі Поттера, будуть звичайною справою. Він припускає, що з'явиться навіть поліція думок. Сподіваємося, майбутнє не буде нагадувати твори Орвелла.

"Багато речей, які є зрозумілими сьогодні – приміром, миттєвий мобільний зв'язок одним дотиком до кнопки, комп'ютерні мережі, які дозволяють насолоджуватися знаннями всього людства – були колись приголомшливою вигадкою наукової фантастики", – пояснює Пірсон.

Тож не дивно, що люди вже мріють про швидше майбутнє. Channel 4 навіть опитав близько 2 тисяч мешканців Великобританії, які ж інновації зі згаданих Пісоном вони очікують найбільше. Список справді здивує:

- Розумні імпланти, завдяки яким хвороби діагностуються та лікуються одразу, в режимі 24/7 – 40%;

- летючі транспортні засоби – 30%;

- космічний туризм – 28%;

- віртуальні свята у будь-якому тілі та місці – 25%;

- домашні роботи – 24%;

- поліція думок – 23%;

- віртуальні зустрічі завдяки голограмам – 23%;

- надлюдські здібності, які додасть комбінезон з екзом'язами та екзоскелетом – 18%;

- надзвукові підводні потяги, які проходять крізь воду у повітряній бульбашці – 16%;

- плащі-невидимки та доповнена реальність – 13%

До слова, опитані також розповіли, чого ж бояться найбільше у технологічному майбутньому. Виявилося, що тут все креативніше: віруси типу зомбі (52%), солдати-роботи, як у "Зоряних війнах" (45%) та вічне життя у віртуальних тілах (24%).

Надрукувати
мітки:
коментарів