Поділитись:

ТОП новорічних ялинок світу (фото)

Вівторок, 12 грудня 2017, 20:00
ТОП новорічних ялинок світу (фото)

Урочисте відкриття новорічних ялинок вже відбулося у багатьох країнах світу. В Україні ж новорічні красуні офіційно запалюватимуть у День Святого Миколая, 19 грудня.

Живі, штучні, великі і не дуже, оригінальні, яскраві й неповторні. ІА "Конкурент" підготувало для вас підбірку новорічних красунь. Надихайтеся і втілюйте!

Цьогоріч найвище новорічне дерево встановили у німецькому місті Дортмунд. 45-метрова ялинка зібрана із гілок 1700 менших ялин, а на вершечку новорічної красуні встановили 4-метрового янгола.

Дортмунд, НімеччинаДортмунд, Німеччина

У столиці Німеччини ялинка не така видовищна, як у Дортмунді, проте не менш яскрава. У Берліні дерево розташоване біля Бранденбурзьких воріт, де й відбудуться публічні святкування.

Берлін, Німеччина Берлін, Німеччина

Не дуже задоволені головною ялинкою італійці. Новорічне дерево, яке встановили на площі Венеції у Римі, дуже скромне. Ялинка 21 метр заввишки, а її гілля дуже дрібне. Хоча влада називає ялинку "елегантною".

Рим, Італія Рим, Італія

Натомість усі вражені красою новорічного дерева у Ватикані. Зокрема вражають пропорційні розміри дерева. Зелену красуню заввишки приблизно 25 метрів встановили на площі Святого Петра, а привезли її із Польщі.

ВатиканВатикан

Найкрасивішою ялинкою у Європі вважають дерево, встановлене у столиці Литви, – Вільнюсі. Ялинку прикрасили 70 тис. лампочок і 900 іграшок.

Вільнюс, ЛитваВільнюс, Литва

Лондон потішив не тільки новорічною ялинкою, а й святковою ілюмінацією на вулицях.

Лондон, Великобританія Лондон, Великобританія
Лондон, Великобританія Лондон, Великобританія

А ще в одному з лондонських музеїв встановили чудернацьку ялинку, яка співає. Вона складається із сотень маленьких дерев'яних дощечок. На них проектуються слова, які залишили відвідувачі музею. За допомогою спеціального алгоритму з цих слів генеруються аудіовізуальні різдвяні колядки, які дерево "виконує".

Лондон, Великобританія Лондон, Великобританія

Похизувалися своєю головною ялинкою і американці. У Нью-Йорку біля Rockefeller Center новорічне дерево встановили у листопаді. Ялинка має 23 метри заввишки і важить близько 13 тонн. На неї повісили 50 тисяч кольорових ламп, а її верхівку прикрашає зірка Swarovski. Стоятиме новорічний символ до 7 грудня. До речі, прикрасили ялинку й українськими іграшками.

Нью-Йорк, СШАНью-Йорк, США

А це вже ялинка у Вашингтоні. На її урочисте відкриття господар Білого дому прийшов разом з дружиною, Меланією Трамп. Президент США сам відрахував секунди до старту ілюмінації, а натиснути на головну кнопку довірив першій леді.

Вашингтон, СШАВашингтон, США

У Києві новорічна ялинка досягає 30 метрів, а на оформлення ілюмінації навколо неї було витрачено 33 км гірлянд. Основні іграшки – це символи світла: ліхтарики різного кольору. Вони оснащені внутрішнім світлом, яке змінює свій колір у гармонійному поєднанні із вогнями гірлянд.

Київ, УкраїнаКиїв, Україна

Київ, УкраїнаКиїв, Україна

Київ, УкраїнаКиїв, Україна

У Луцьку традиційно головних новорічних ялинок буде три. На Театральному майдані їх уже почали прикрашати.

Луцьк, Україна Луцьк, Україна

А ось і ще деякі новорічні ялинки світу:

Бейрут, ЛіванБейрут, Ліван

Раквери, Естонія Раквери, Естонія

Відень, Австрія Відень, Австрія

Бордо, Франція Бордо, Франція

Мінськ, Білорусь Мінськ, Білорусь

Прага, Чехія Прага, Чехія

Надрукувати
мітки:
коментарів