Поділитись:

Через збої у роботі Face ID китайці звинувачують Apple в расизмі

Середа, 27 грудня 2017, 20:35

Китайські користувачі звинуватили компанію Apple в расизмі через те, що функція Face ID працює не належним чином. Як мінімум, це стосується Китаю.

Про це повідомляє ITC.ua.

Причиною таких неприємних звинувачень став черговий прокол в роботі функції біометричної ідентифікації Face ID. Як заявляє житель Шанхая, його син грав зі смартфоном iPhone X матері і зміг розблокувати його, не знаючи пароля. Для цього йому було достатньо лише поглянути на мобільний пристрій, а смартфон просканував обличчя хлопчика і розпізнав його як обличчя своєї власниці.

Як запевняє Apple, це рідкісний і поодинокий випадок, але все ж компанія серйозно взялася за розслідування справи. Жителів Китаю починають турбувати питання безпеки і конфіденційності при використанні iPhone X. Нагадаємо: раніше китаянка двічі повертала iPhone X в магазин, оскільки система Face ID спрацьовувала на обличчя її колеги. Хоча особливості обличчя колеги мають відмінності, вона легко змогла розблокувати і другий апарат за допомогою функції Face ID.

Через такі повторювані помилки в роботі функції біометричної ідентифікації, які проявляються саме у китайців, компанію Apple почали звинувачувати в расизмі.

Додамо, це не єдина неприємна особливість роботи функції Face ID, виявлена ​​останнім часом. На форумах Apple почали з'являтися повідомлення, в яких власники iPhone X стверджують, що не можуть скористатися функцією Face ID для підтвердження сімейних покупок. Для цього їм доводиться вручну вводити пароль. У той же час користувачі, що використовують функцію біометричної ідентифікації Touch ID, можуть підтвердити покупку простим скануванням пальця.

Відзначимо, в iOS є функція Ask to Buy, яка дозволяє батькам контролювати, що їхні діти купують за допомогою смартфона. Наприклад, якщо дитині сподобалася якась гра, вона може попросити батьків купити її. В такому випадку дорослі можуть підтвердити сімейну покупку. З огляду на можливість помилкового спрацьовування функції Face ID на обличчя дитини в Apple вирішили заблокувати підтвердження шляхом сканування особи.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
22 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
06 березня 2024
05 березня 2024
29 лютого 2024
23 лютого 2024
20 лютого 2024
29 січня 2024