Поділитись:

У Польщі заборонять торгувати в неділю і на свята: як це діятиме

Вівторок, 09 січня 2018, 19:34
У Польщі заборонять торгувати в неділю і на свята: як це діятиме

Після довгих суперечок та вагань наприкінці 2017 року в Польщі таки ухвалили Закон про заборону торгівлі, який поступово обмежуватиме торгівлю по неділях у Польщі.

Відтак, у 2018 році торгівля в неділю буде дозволена лише двічі на місяць. Окрім того, магазини будуть зачинені також в офіційні вихідні – на церковні та державні свята, а напередодні Різдва та Великодня магазини працюватимуть за скороченим графіком. Закон почне діяти з 1 березня 2018 року, – інформує портал vsetutpl.com.

Згідно із ухваленим законом, торгівля у неділю та свята забороняється майже у всіх торгових точках Польщі. Винятками є тільки автозаправні станції, аптеки та торгові будки на залізничних вокзалах та в аеропортах. Законопроект про заборону торгівлі в неділю також не торкнеться інтернет-магазинів.

Багато людей негативно сприйняли впровадження цього закону, адже більшість населення робить закупи саме у вихідні. Зокрема багато українців перетинають кордон власне задля закупів у Польщі, адже це досить вигідно і зручно.

Як стверджують експерти, деякі великі та популярні торгові мережі у Польщі, такі як Biedronka та Lidl, можуть обійти заборону торгівлі на неділях. Однак наразі це лише припущення.

Ось перелік днів у 2018 році, коли торгівля в Польщі НЕ відбуватиметься:

У Польщі заборонять торгувати в неділю і на свята: як це діятиме

Надрукувати
мітки:
коментарів