Поділитись:

Amazon відкриває перший магазин без продавців і кас

Понеділок, 22 січня 2018, 19:37
Amazon відкриває перший магазин без продавців і кас

Компанія Amazon.com відкриє для відвідування перший продовольчий магазин без кас.

Експеримент, якому передував тестовий період тривалістю більш ніж року, може кардинально змінити традиційну роздрібну торгівлю, – інформує Голос Америки.

Магазин Amazon Go в Сіетлі оснащений камерами і датчиками, які відстежують, які товари покупці беруть з полиць і які кладуть назад.

Касові апарати і черги до кас виявляться непотрібними – після виходу з магазину гроші за вибрані товари будуть списані з банківської картки покупця автоматично.

Компанія Amazon не повідомляла, чи має вона намір відкривати магазини Amazon Go в інших місцях.

Вона також заявляє, що не планує використовувати безкасову технологію в магазинах Whole Foods Market. Магазин Amazon Go працював у тестовому режимі з 5 грудня 2016 року, але користуватися ним могли тільки співробітники Amazon.

Тоді компанія планувала, що магазин перейде до роботи в звичайному режимі на початку 2017 року. Однак виникли проблеми. Не завжди вдавалося правильно ідентифікувати покупців подібної комплекції. Коли в тестовий період покупці приходили в магазин з дітьми, вони спричиняли хаос, неправильно складаючи товари.

Віце-президент Amazon Go Джианна Пуеріні заявила, що в тестовий період магазин спрацював дуже добре завдяки попередній роботі, яка тривала чотири роки. "Цієї технології просто не було, – сказала Пуеріні, походжаючи по магазину в Сіетлі. – Вона стала новим досягненням в комп'ютерному зорі і машинному навчанні".

Надрукувати
мітки:
коментарів