Поділитись:

5 фільмів про бізнес-ідеї та їх втілення

Субота, 27 січня 2018, 21:00
5 фільмів про бізнес-ідеї та їх втілення

Як почати свій бізнес? Зрозуміло, потрібні знання і ресурси. Але головне – нова ідея. Саме пошуку ідей і способів їх реалізації підприємливі люди присвячують дуже багато часу час. Іноді в цьому може допомогти кіно. K.Fund Media пропонує добірку фільмів про стартапи.

У добірку корисних для стартаперів фільмів не стали включати картини "Соціальна мережа" про творця Фейсбуку і "Стів Джобс" про натхненника Apple, адже ці історії вже відомі загалу.

5 фільмів про бізнес-ідеї та їх втілення

"Серпень", США, 2008

August

Часто стартапери-мрійники (ті, хто ще не з'їв пуд солі) уявляють собі бізнес як процес, який збагатить свого ідеолога в лічені місяці. Про це драма "Серпень" із Джошем Хартнеттом у головній ролі. Дія відбувається за місяць до терористичної атаки на США 11 вересня 2001 року. Брати Том і Джош Стерлінги – творці стартапа-доткома, який ледь тримається на плаву. Їхня історія – про бульбашку "нової економіки". Їхня стратегія – реклама і маркетинг, а не розвиток бізнесу. Картину вважають однією з найкращих ілюстрацій "доткомівського" періоду в історії розвитку інтернет-бізнесу.

5 фільмів про бізнес-ідеї та їх втілення

"Тут курять", США, 2005

Thank You for Smoking

Якщо ви після "Серпня" розчарувалися в маркетингу і PR-стратегіях, знову відчути твердий ґрунт під ногами допоможе комедійна драма "Тут курять". Молодому бізнесмену, якого грає Аарон Екгарт, доводиться лобіювати тютюн в умовах, коли суспільство вже перейнялося заборонами, а репутація у курців майже така сама як у вбивць. Про те, як грамотно побудувати рекламну компанію за допомогою дару переконання, можна дізнатися, провівши півтори години біля екрану за переглядом цієї картини.

5 фільмів про бізнес-ідеї та їх втілення

"Атлант розправив плечі", США, 2011

Atlas Shrugged: Part I

Хто не читав роман Айн Ренд! Його давно зарахували до популярних посібників з бізнесу і ринкової економіки. Але книга товстенька, а повернутися до якихось дієвих кейсів іноді хочеться. Є фільм. І він триває лише одну годину сорок хвилин. Історія про те, як середній і малий бізнес протистоїть політиці влади, яка прагне "загального блага". У стрічці яскраво показана "темна сторона" багатьох бізнес-ідей. Фільм вчить думати на кілька кроків вперед.

5 фільмів про бізнес-ідеї та їх втілення

"Області темряви", США, 2011

Limitless

Багато людей мріють про "чарівну пігулку", завдяки якій можна добитися успіху без жодних зусиль. Але що буде, якщо така пігулка насправді з'явиться? Фантастичний трилер з Бредлі Купером у головній ролі саме про це. "Пігулка" з'явилася у героя і зробила його багатою людиною. Але який на смак безкоштовний сир? Фільм ставить питання постановки цілей і вибору способу їх досягнення.

5 фільмів про бізнес-ідеї та їх втілення

"Як заробити 20 мільйонів баксів", США, 2002

First $20 Million Is Always the Hardest

І наостанок – комедія. Вона про ентузіастів, які мають твердий намір винайти унікальний товар. Мрія стартапера – придумати і заробити. І вони створюють комп'ютер без монітора і клавіатури. Про те, як бідолахи протистояли транснаціональним компаніям, а також про те, що безвихідних ситуацій не буває, – у легкій комедії про важкий бізнес.

Надрукувати
мітки:
коментарів