Поділитись:

У Польщі хочуть змусити курців більше працювати

Понеділок, 12 лютого 2018, 16:30

Запропоновані зміни до польського Кодексу праці передбачають, що зарплата за додаткові години роботи не потрапить одразу до кишені працівника. Великі зміни чекають і на курців, від яких роботодавець зможе вимагати відпрацювання перерви на перекур.

Про це інформує "Dziennik Gazeta Prawna", – повідомляє Monitor Info.

Одна із найімовірніших змін у проекті нового Кодексу праці, запропонованому урядовою комісією, стосується понаднормової роботи.

"Протягом збільшення потреб на продукцію або послуги фірми працівники можуть працювати довше, але винагорода за надгодини не виплачуватиметься автоматично. Вона потраплятиме на окремий рахунок працівника, який вестиме підприємець", – пояснила віце-голова комісії, професорка Моніка Гладох.

Зміни чекають і на курців. Якщо роботодавець дозволяє робити перерви на перекур, він зможе вимагати, щоб особи, які їх використовують, відпрацьовували цей час, але не в рамках оплачуваних додаткових годин.

Зміни передбачають також, що фірми зможуть доручати роботу протягом шести неділь на рік, за умови, якщо працівник на це погодиться. У маленьких підприємствах із кількість працівників до 50 осіб три неділі можуть бути робочими без згоди працівника.

Інші зміни припускають, зокрема, підвищення додаткової оплати за роботу в нічний час і звільнення мікрофірм від обов'язку вести табелі обліку робочого часу.

Готовий проект комісія представить у середині березня.

Надрукувати
мітки:
коментарів