Поділитись:

У США спецслужби радять не користуватися смартфонами Huawei

Четвер, 15 лютого 2018, 09:32
У США спецслужби радять не користуватися смартфонами Huawei

Силовики у США заявили, що рядовим американцям не варто користуватися продуктами компаній Huawei і ZTE.

Це звернення підтримали представники ФБР, ЦРУ, АНБ і Національної розвідки, – інформує пише "Новое время" з посиланням на The Verge.

"Використання китайських смартфонів створює ризики тиску на нашу телекомунікаційну інфраструктуру. Це також означає небезпеку крадіжки інформації та шпигунства", – заявив директор ФБР Кріс Рей.

Із його слів, уряд "глибоко стурбований ризиками, що дозволяють будь-якій компанії або організації, яка пов'язана з іноземними урядами, які не поділяють наші цінності, завоювати позиції в наших телекомунікаційних мережах".

Компанії Huawei ніяк не вдається проникнути на прибутковий американський ринок смартфонів, що викликано, зокрема ворожістю з боку уряду США. Минулого місяця Huawei планувала запустити свій новий флагман Mate 10 Pro в США через провайдера AT & T, але угода зірвалася. За даними журналістів, це було пов'язано з тиском на AT & T з боку Федеральної комісії зі зв'язку США.

"Huawei знає про ряд дій уряду США, які, як видається, спрямовані на те, щоб перешкоджати бізнесу Huawei на ринку США. Huawei довіряють уряди і замовники в 170 країнах світу і компанія не створює більш значного ризику для кібербезпеки, ніж будь-який інший постачальник", – заявили представники Huawei.

Надрукувати
мітки:
коментарів