Поділитись:

Хакери навчилися майнити криптовалюту через Microsoft Word

Субота, 24 лютого 2018, 15:38
Хакери навчилися майнити криптовалюту через Microsoft Word

Дослідники проблем безпеки з компанії Votiro розповіли про прихований видобуток криптовалюти Monero за допомогою вставки в документи Microsoft Word криптоскриптів.

Про це йдеться на офіційному сайті компанії, – пише Економічна правда.

Для управління процесорами заражених комп'ютерів використовується така опція Word, як Online Video. Вона дозволяє за допомогою вбудованого коду додавати на сторінку Word відео з інтернету.

При черговому відкритті сторінки на ній з'являється віконце з відео. Щоб максимально підвищити ефективність атаки, хакери можуть адаптувати відео до потреб конкретного користувача.

Після того, як скрипт вбудований і запущений, користувач вважає, що просто дивиться відео, в той час як процесор його комп'ютера експлуатується для видобутку криптовалюти.

Хакери зуміли використати 99% потужності процесора.

Оскільки для майнінгу потрібен відкритий фрейм Internet Explorer, більш ефективними є довгі відео. Дослідники відзначили, що існує спосіб додати фальшивий скрін "Завантажується...", щоб штучно збільшити тривалість ролика.

За допомогою шкідливого ПЗ і скрипта у Word також можливо встановлювати банківські трояни. Крім того, як повідомляють експерти, в файли Microsoft Word можуть бути вбудовані фішингові сторінки.

Таким чином, зазначають фахівці, варто пильнувати, маючи справу з файлами Word від невідомих авторів і відправників, а також з опцією Online Video в цьому текстовому редакторі.

У звіті говориться, що Internet Explorer також знаходиться під загрозою атак. Оскільки він використовується рідше, ніж Chrome і Firefox, оновлення не настільки регулярні і вразливість, відповідно, цілком реальна.

Надрукувати
мітки:
коментарів