Поділитись:

Facebook передумав розділятися на дві стрічки

П'ятниця, 02 березня 2018, 18:20

Компанія Facebook відмовилася від планів розділяти контент на дві стрічки, де публікації від видань і брендів потрапляли б у вкладку Explore, а не традиційний News Feed з постами від друзів і близьких.

Раніше такий експеримент проводили в шести країнах: Шрі-Ланці, Болівії, Словаччини, Сербії, Гватемалі і Камбоджі, – повідомляє liga.net.

Результати тестування виявилися невтішними – поділ двох фідів лише збільшило популярність фейковий новин. Офіційні акаунти і недержавні медіа виявлялися в другорядному фіді і не потрапляли в основну стрічку, поки не оплачували просування. В результаті люди більше покладалися на інформацію, яку ширили друзі і близькі, а ті не завжди турбувалися про факт-чекінг.

Наприклад, у Словаччині, де радикальні націоналісти взяли 10 % на останніх парламентських виборах, неймовірного охоплення набрав давній фейк. Історію про мусульманина, який віддячив чоловіка, який повернув йому гаманець, попередженням про проведення теракту в переддень Різдва, ширили так часто, що місцева поліція навіть виступила з офіційною заявою і закликала не вірити таким публікаціям.

"Звіти показали, що люди були незадоволені тим, що бачили, а наявність двох окремих фідів не допомагає їм в більшому обсязі спілкуватися з друзями та родичами", – заявив глава підрозділу News Feed компанії Facebook.

При цьому Facebook не відмовляється від змін в алгоритмах News Feed, після яких контент від видань буде з'являтися там приблизно на 20 % рідше. Багато користувачів в Україні вже отримали повідомлення про те, що з сьогоднішнього дня пріоритет показу постів від друзів виросте. У компанії пояснюють це "важливістю" подібних публікацій

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 березня 2024
03 березня 2024
11 лютого 2024
08 лютого 2024
11 січня 2024
06 грудня 2023
12 листопада 2023
12 жовтня 2023
29 вересня 2023
13 травня 2023