Поділитись:

Доступ до вашого Wi-Fi можна легко зламати

Четвер, 08 березня 2018, 07:00
Доступ до вашого Wi-Fi можна легко зламати

Недавно група експертів із кібербезпеки виявила огріхи в системі безпеки Wi-Fi мереж. Найпопулярніший протокол безпеки для Wi-Fi мереж – протокол "WPA2" (Wi-Fi Protected Access) виявився заслабким, повідомляє інтернет-портал technology.org.

Цей недолік системи безпеки, що отримав назву "KRACK" (англ. Key Reinstallation Attacks), дає хакерам можливість перехоплювати і викрадати паролі, відслідковувати дії користувачів в мережі Інтернет і змінювати дані та повідомлення.

Дефект, що був виявлений в протоколі "WPA2", дозволяє хакерам оминати захист і "слухати" Wi-Fi-потік між точкою доступу та пристроєм. Практично всі пристрої, що підключені до Wi-Fi, знаходяться в небезпеці. Таким чином, ризик поширюється не лише на ваші комп'ютери, мобільні телефони, ноутбуки і планшети, а й на ваш смарт-телевізор, смарт-холодильник і, навіть, на смарт-замок.

"KRACK" допомагає хакерам здійснити атаку із застосуванням технології "незаконного посередника" і підштовхнути користувачів мережі до перезапуску ключів шифрування, які захищають трафік "WPA2".

Не дивлячись на те, що всі головні виробники Wi-Fi роутерів та інших пристроїв були проінформовані щодо несправності у протоколі "WPA2" понад 6 місяців тому, більшість із них не змогли знайти і реалізувати вирішення цієї проблеми. Це означає, що значна частина пристроїв, що підключені до Wi-Fi мережі, залишаються вразливими.

Хоча спеціалісти в галузі безпеки не можуть надати жодних доказів того, що недоліки протоколу коли-небудь були використані хакерами, нам все ж необхідно використовувати кращі методи захисту, щоб залишатися в безпеці.

Що ви можете зробити для захисту ваших особистих даних?

  1. В цьому випадку трюк зі зміною пароля не допоможе вам уникнути атаки. Спеціалісти радять переконатися, що маршрутиризатор використовує останню версію прошивки. Перевірте наявність/відсутність наклейки конкретного виробника.
  2. Не використовуйте сайти, що не захищені SSL-шифруванням. Сайти, що захищені SSL-шифруванням, завжди починаються з https:// .
  3. Уникайте громадського Wi-Fi за будь-яку ціну. Наприклад, McDonald's, готель, торговий центр – найімовірніші місця для атаки вашого пристрою.
  4. Використовуйте VPN на всіх ваших пристроях.
  5. Використовуйте дротове з'єднання, якщо у вашого пристрою є "гніздо" для підключення інтернет-кабеля.
Надрукувати
мітки:
коментарів