Поділитись:

Італійські науковці створили збільшувальні окуляри, що активуються голосом

П'ятниця, 09 березня 2018, 07:00

З усіма траплявся момент, коли потрібна ще одна пара рук, аби виконати якесь завдання. І хоча інноваційні окуляри від розробника Мауро Пічіліані не вирішать усіх ваших проблем, однак революційність цього винаходу важко заперечити, - інформує інтернет-портал technology.org.

Новаторський винахід складається із подвійної оправи, яка містить збільшувальні лінзи і може підніматися та опускатися, підкоряючись голосовій команді відповідно до завдання. Вам більше не потрібно відкладати в бік інструменти, щоб ввімкнути збільшувальне скло, або ж налаштовувати його і ненароком залишити відбиток пальця на об'єктиві.

"Багатьом спеціалістам, для прикладу, хірургам, дизайнерам ювелірних виробів, чи годинникарям, доводиться протягом довгих годин працювати, зосереджуючи всю увагу на одній маленькій ділянці об'єкта. Впродовж тривалого проміжку часу вони користуються збільшувальним склом, яке допомагає краще розгледіти певну ділянку їхньої роботи, чи дрібні деталі, які вони використовують. Зазвичай користувач може підсунути об'єктив, або ж відсунути лінзи. Проте, налаштовуючи прилад, ви можете забруднити скло, та й вся конструкція надто громіздка і відволікає увагу", - зазначає в інструкції розробник Мауро Пічіліані.

Використавши мікрокомп'ютер "Raspberry Pi Zero W", серводвигун, мікрофон і програму "IBM Watson speech-to-text service" він сконструював пару окулярів, що надають користувачеві змогу контролювати положення збільшувальних лінз за допомогою голосових команд.

Надрукувати
мітки:
коментарів