Поділитись:

Зона ризику: вживання енергетичних напоїв може призвести до смерті

Субота, 21 квітня 2018, 15:35

Група вчених з Боннського університету (Німеччина) провела сканування сердець 17 добровольців через годину після вживання енергетика. Доктор Й. Дорнер каже: "Досі ми не знали точно, як впливають ці так звані енергетичні напої на серцеву функцію. Відомо багато побічних наслідків споживання кофеїну, в тому числі прискорене серцебиття, зміна серцевого ритму, підвищення кров'яного тиску, а в найсерйозніших випадках — напад і навіть смерть".

Про це повідомляє портал "Наша мама".

В ході дослідження добровольці отримували енергетичний напій, в якому вміст кофеїну становив 32 мг на 100 мілілітрів плюс 400 мг іншої речовини — харчової добавки таурину, на 100 мілілітрів.

За результатами сканування вчені відзначили значне скорочення лівого шлуночка (камера серця, яка виштовхує кров) протягом години після прийому енергетика.

"Ми довели, що вживання тонізувальних напоїв має короткостроковий вплив на здатність серця скорочуватися. Ми не знаємо точно, чи впливають ці більш інтенсивні скорочення на повсякденну діяльність або на спортивні результати", — зазначив доктор Дорнер.

Також залишається нез'ясованим, який вплив може чинити прийом енергетичних напоїв на людей із серцево-судинними захворюваннями. Однак, на думку вчених, людям, особливо дітям, які страждають від аритмії серця та подібних серцево-судинних захворювань, не варто вживати такі напої.

Доповідь з цього дослідження була представлена на щорічному засіданні Радіологічного товариства Північної Америки.

Відзначимо, що до недавнього часу у Франції енергетичні напої були повністю заборонені, а в Німеччині існує заборона на їхнє виробництво.

Надрукувати
мітки:
коментарів