Поділитись:

Facebook планують зробити платним, – ЗМІ

Середа, 09 травня 2018, 09:30

Facebook проходить маркетингове дослідження готовності користувачів платити за доступ до соцмережі без реклами і поліпшення конфіденційності.

Рішення було ухвалене після скандалу з витоком персональних даних, – повідомляє gazeta.ua.

Планується запропонувати користувачам вибір. Перший варіант – щомісяця платити за доступ до соцмережі і при цьому не бачити рекламу. Другий – Facebook буде доступний безплатно, але соцмережа буде показувати оголошення і збирати більше даних про людину.

Зараз рано говорити про те, чи дійсно Facebook запустить платну версію. Схоже дослідження проводилося раніше, але воно було спрямоване на вивчення способів збільшення аудиторії. Тепер йдеться про те, щоб запропонувати вибір тим людям, які приділяють особливу увагу обробці та використанню персональних даних.

Можливо, що після впливу на вибори в США і численних скандалів користувачі змінять свою думку щодо платного доступу, і функція здасться маркетологам Facebook затребуваною. Рішення залежатиме від готовності користувачів платити за відключення реклами і більш делікатну роботу з їхніми особистими даними.

Марк Цукерберг поки не коментує цю ситуацію, але заявив, що у Facebook завжди буде можливість доступу без грошей.

Надрукувати
мітки:
коментарів