Поділитись:

Науковці спростували інформацію про користь яєчні на сніданок

Понеділок, 04 червня 2018, 18:51

Багато хто вважає, що яєчня є тим білком, який корисний для здоров'я людини. Однак закордонні дієтологи пропонують утримуватися від вживання цієї страви на сніданок.

Вчені заявили про шкоду такої популярної страви, як яєчня з ковбасою або беконом вранці. На їхню думку, регулярне його вживання пов'язане з високим ризиком появи зайвих кілограмів, а також серйозних проблем в роботі організму, – пише "Сегодня".

Шведські дослідники з Каролінського інституту в Стокгольмі виступили з висновком про те, що навіть незначна кількість смаженого м'яса за умови щоденного споживання помітно підвищує ймовірність розвитку раку підшлункової залози.

"50 грамів смаженого червоного м'яса, що з'їдаються кожен день, підвищують ризик розвитку раку підшлункової залози на 19 %. 100 грамів такого блюда (приблизно стільки важать два традиційних шматочки бекону до яєчні) збільшують такий ризик вже на 40 %", – поділилися своєю знахідкою лікарі.

Одночасно науковці з медичного центру при Гарвардському університеу дослідили зв'язок між регулярним вживанням смаженої бекону і ризикомі нсульту у людини. Вчені вели спостереження за тим, як їдять американці, і зробили висновок, що ними споживається надмірно висока кількість смаженого м'яса і бекону. При цьому фахівці підрахували, що 360 грамів смаженого м'яса (бекону), що поглинаються щодня, підвищують ризик розвитку інсульту у чоловіків на 28 %, а у жінок – на 19 % в порівнянні з тими, хто кожен день з'їдає 90 грамів і менше.

Тим, для кого важливо снідати білком, медики рекомендують вживати варені курячі яйця або курячу грудку, не вдаючись до традиційної яєчні з беконом або ковбасою.

Надрукувати
мітки:
коментарів