Поділитись:

Штучний інтелект вперше створив фільм (відео)

Неділя, 17 червня 2018, 08:24
Штучний інтелект вперше створив фільм (відео)

Нейромережа на ім`я Benjamin вперше відзняла за власним сценарієм короткометражку про таємничій вірус.

На створення короткометражки Zone Out штучному інтелекту знадобилося 48 годин, – повідомляє "Новое время".

Близько двох років тому режисер Оскар Шарп і розробник Росс Гудвін створили програму Benjamin, що працює на основі штучного інтелекту. Завданням нейромережі було написати сценарій для короткометражки. У новому фільмі роль Benjamin стала іншою: вона виступила як режисер, сценарист і монтажер.

"Ми хотіли зробити багато з того, про що ми з Оскаром говорили із самого початку, ця технологія використовується як доповнення, а не заміна людей", – зазначив Гудвін.

Використовуючи технології обміну голосом розробники не тільки доручили Benjamin написати сценарій, але і вибрати сцени, розмістити обличчя акторів на персонажах і багато іншого. У фільмі знялися актори Елізабет Грей, Томас Міддлдітч з серіалу "Кремнієва Долина" і комік Гемфрі Кер.

"Те, що я дійсно намагаюся зробити, – це спроба автоматизувати кожну частину людського творчого процесу, щоб дізнатися що-небудь про те, що насправді важливо в людині, яка створює фільми", – розповів Шарп.

Фільм Zone Out повинен був розповідати про те, як поширювався штучно створений вірус, який вражає тільки вагітних жінок. Кінцевий результат в основному безглуздий, проте персонажі фільму рухаються і інтонують досить природно. Стрічка Zone Out виявилася дуже схожа на старі чорно-білі короткометражки в жанрі науково-фантастичного безглуздого хоррора.

Нейронна мережа базується на Amazon Web Services. Для заміни осіб використовувалося 11 різних генеративних змагальних мереж (GAN). Вона заснована на відкритій бібліотеці машинного навчання від Google – TensorFlow. Автори проекту не встигли закінчити монтаж вчасно, тому деякі голоси залишилися роботизованими, на замінених обличчях помітні артефакти.

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 квітня 2024
19 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
26 березня 2024
21 березня 2024
18 березня 2024
15 березня 2024
11 березня 2024
07:29
26 лютого 2024