Поділитись:

Кому в Польщі платять найбільше

Вівторок, 17 липня 2018, 11:00

На високу платню можуть у Польщі можуть сподіватися інформатики, лікарі та фінансисти. Однак поза конкуренцією – керівні кадри. Заробітки директорів часто бувають захмарними.

Роботодавці цінують уміння і щедро за них платять. Це підтверджує список 20 найбільш оплачуваних посад (окрім директорів та керівників правління), – пише monitor-press.info.

Представники ІТ опинилися на чолі списку, займаючи загалом 12 позицій. Найбільше заробляють архітектори, що проектують системи IT. Медіана їхньої платні становить 11,3 тис. злотих (це означає, що половина отримує більше, а половина – менше).

На другомі місці опинилася професія під назвою product owner у цифровій галузі, інакше кажучи – менеджер продукту. Медіана цієї професії – 9,2 тис. злотих. "Бронзову медаль" у рейтингу отримала професія консультанта у сфері податків із медіаною 9,2 тис. злотих.

Четверте й п'яте місця також потрапили в руки інформатиків, зокрема спеціалістів з інформаційної безпеки та керівників проектів. У їхньому випадку медіана становить 8,5 тис. та 7,9 тис. злотих відповідно.

Високі зарплати мають також фінансові аудитори (медіана 7,74 тис. злотих) та спеціалісти з питань реєстрації ліків (7,37 тис. злотих). Добре заробляють сімейні лікарі (7,1 тис. злотих).

Однак, враховуючи платню директорів і керівників правління компаній, варто сказати, що вони впевнено лідирують. У свої гаманці вони можуть класти щомісяця навіть 40 тис. злотих.

"У багатьох компаніях заробітки керівників складають понад 1 млн злотих на рік, хоча трапляється, що вище оплачується робота операційних директорів, керівників IT чи директорів з питань IT", – сказала Кароліна Космала, керівник відділення у рекрутинговій компанії "Hays Executive".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 березня 2024
13 березня 2024
11 березня 2024
10 березня 2024
09 березня 2024