Поділитись:

Для інстаграмерів: назвали смартфони із найкращими камерами

Четвер, 26 липня 2018, 21:04
Для інстаграмерів: назвали смартфони із найкращими камерами

Експерт і фотограф Чарлі Сурб вивчив дев'ять коплектувань і назвав лідерів з найбільш якісними об'єктивами.

Чарлі Сурб – фотограф з 20-річним стажем. Він подорожував по всьому світу і робив знімки для Rolex і мера Лондона Садко Хана, – інформує itechua.com.

До вибірки експерта потрапили смартфони зі скляними і металевими корпусами, великим запасом енергії, яскравими дисплеями. Дані параметри будуть до душі будь-якому користувачеві. У тестуванні брали участь iPhone X, Samsung Galaxy S9, Google Pixel 2, LG G7 ThinQ, Sony Xperia XZ2, OnePlus 6, Nokia 8 Sirocco, HTC U12 + і Huawei P20 Pro. Жоден знімок не піддавався обробці.

Експерт зазначив, що всі смартфони обладнані хорошою, компактною цифровою камерою, але над збільшенням розробникам потрібно попрацювати, адже знімки здаються трохи стисненими та оцифрованими. Щоб зробити якісні фотографії, краще відмовитися від зуму і підбирати ракурс, переміщаючись навколо об'єкта.

За допомогою Nokia 8 Sirocco експерт зафіксував фонтан в Лондоні, але залишився незадоволений якістю зображення. Інша справа LG G7 ThinQ, що дозволяє проявити творчість і контролювати процес. Експерт був вражений режимом "портфоліо" в iPhone X і Huawei P20 Pro. Саме ці смартфони емулюють об'єктив з широкою апертурою. Алгоритми розмиття Huawei і Apple – чудові і здатні впоратися із досить складними об'єктами.

Сам фотограф для роботи використовує камеру Nikon D800E вартістю 1500 фунтів стерлінгів, тому він вражений протестованими моделями, які дозволяють зробити професійне зображення при менших витратах.

Експерт назвав плюси і мінуси всіх протестованих моделей, але на провідні позиції в загальному заліку поставив iPhone X і Huawei P20 Pro. Сурб стверджує, що якби Apple допрацювала процес зйомки в темряві, то її розробка могла стати безперечним переможцем тесту. Низька швидкість роботи Huawei теж вплинула на загальне враження. Роблячи загальний висновок, експерт поставив кожному девайсу оцінку від 1 до 10. iPhone X і Huawei P20 набрали по 9 балів, Samsung Galaxy S9, HTC U12, LG G7 ThinQ, OnePlus 6, Google Pixel 2 – 8 балів, Nokia 8 Sirocco і Sony Xperia XZ2 – по 7 балів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК КОРИСТУВАТИСЯ СМАРТФОНОМ І НЕ НАШКОДИТИ СОБІ

Надрукувати
мітки:
коментарів