Поділитись:

Упізнати чужого серед своїх

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 28 липня 2018, 07:40
Упізнати чужого серед своїх

Ви б змогли впізнати європейця серед українців? Гадаю, що так. Чимось вони таки видають свою неприналежність до України. Особисто мені передусім кидаються в очі три відмінності: стиль, харчування і усмішка.

Типові європейці чи американці не дуже переймаються тим, що про них скажуть люди, які їх оточують. За що часто хвилюємося ми, українці. Вони можуть ходити у стоптаних кросівках і трохи великуватих за розміром светрах, хоч в кишенях шелестітимуть тисячі у.о. А можуть бути елегантними, стриманими, вдітими зі смаком. Не з бойовими макіяжами чи нарядженими, як новорічна ялинка, як-то часом буває у нас. Вони не виставлятимуть на показ дорогих ґаджетів, не хвалитимуться модними брендами, як це часто робимо ми.

У багатьох іноземців є певна культура харчування. Хто їсть не поспішаючи, хтось обов'язково попиває вино під час споживання їжі, яка б пора дня це не була. Вони їдять багато зелені, овочів, фруктів, йогуртів. Їдять гарно, тримаючи спину і використовуючи усі подані столові прибори. Оцініть свій раціон дня або ж пригадайте будь-яке українське святкове застілля?

Іноземці майже завджи усміхнені і ввічливі. Здається, в них нема ніяких проблем, вони завжди тішаться життю. І часто вони легко йдуть на контакт з іншими: реагують, при потребі допомагають, вітаються, перекидаються компліментами чи побажаннями, дякують.

Чому у нас не завжди так? "Інший рівень життя", – скажете ви. "Чому ж радіти? – спитаєте. Але можна спробувати обманути ситуацію: якщо не можна змінити її, то треба змінювати своє ставлення до неї. Дурниця, та все ж: а раптом за тією усмішкою, ввічливістю, повагою до себе і людей потягнуться і матеріальні блага?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: #СІМ_СОРОК. 5 ПОБУТОВИХ РЕЧЕЙ, ЯКІ ЗДИВУЮТЬ В ІТАЛІЇ

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 березня 2024
27 лютого 2024
22 лютого 2024
06 лютого 2024
31 грудня 2023
26 грудня 2023
25 грудня 2023
16 грудня 2023
10 грудня 2023