Поділитись:

В ЄС хочуть відмовитися від переходу на зимовий час

Субота, 01 вересня 2018, 19:00
 В ЄС хочуть відмовитися від переходу на зимовий час

Європейська комісія порекомендувала державам-членам ЄС відмовитися від практики переведення часу і запропонувала дотримуватися літнього часу протягом усього року. Жан-Клод Юнкер, президент комісії, зазначив, що недавнє опитування показало - понад 80% громадян ЄС виступають за цей крок, пише видання "Хайтек".

"Ми провели опитування, на який відгукнулися мільйони - вони вважають, що в майбутньому літній час має бути цілорічним, - розповів він німецької телекомпанії ZDF. - Я буду рекомендувати комісії це рішення, тому що громадяни за це виступають".

При цьому будь-яка зміна потребує схвалення з боку національних урядів і Європейського парламенту. Однією з потенційних проблем може стати те, що час Великої Британії та Північної Ірландії після Brexit буде відрізнятися.

Відповідно до чинного законодавства ЄС громадяни у всіх 28 країнах ЄС зобов'язані перевести свої годинники на годину вперед в останню неділю березня і переключитися назад на зимовий час в останню неділю жовтня.

Прихильники переходу на літній час вважають, що довгі вечірні години світла влітку допомагають економити енергію і підвищують продуктивність. Їх опоненти стверджують, що деякі люди не можуть адаптуватися до змін і відчувають, що це надає короткостроковий негативний вплив на їх здоров'я.

"Комісія регулярно отримує зворотний зв'язок від громадян з питання переведення часу. Люди часто посилаються на те, що відчувають негативний вплив на здоров'я - наприклад, зменшення кількість сну, - зазначила комісія. - Однак деякі також просять зберегти нинішню систему, оскільки вважають, що вона більш логічна і корисна ".

За межами ЄС кілька країн вже припинили перехід на літній і зимовий час - це Росія, Туреччина, Білорусь та Ісландія.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Поляки дедалі частіше відмовляють українцям у в'їзді: причини

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 березня 2024
11 лютого 2024
29 листопада 2023
23 листопада 2023
22 листопада 2023
18 листопада 2023
15 листопада 2023
09 листопада 2023
18 вересня 2023
28 серпня 2023