Поділитись:

Через сім років роботи заберуть половину робочих місць, – дослідження

Четвер, 20 вересня 2018, 21:02
Через сім років роботи заберуть половину робочих місць, – дослідження

Вже через сім років понад половину робочих місць займатимуть роботи. При цьому аналітики впевнені, що людям з цього приводу хвилюватись не варто.

Про це сказано у доповіді Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) під назвою "Майбутнє професій-2018", – інформує 24 телеканал.

У межах доповіді автори поспілкувалися із директорами з персоналу та керівниками вищої ланки різних компаній у всьому світі.

Як стверджують дослідники, активне зростання рівня роботизації просто перевизначить завдання для людини. Тож в майбутньому людям доведеться перекваліфікуватись і здобути нові навички.

Так, зміни у технологіях мають створити близько 133 мільйонів нових вакансій для автоматизованих машин (нині 75 мільйонів робочих місць).

Вже нині машини замінюють фахівців, що працюють у сфері бухгалтерського обліку, у промисловості, поштовому сервісі та секретарській справі тощо. При цьому люди, що працюють у сфері продажу, маркетингу та обслуговування клієнтів стануть навпаки більш затребуваними.

При цьому першими галузями, в яких відбудеться перекваліфікація робітників, – авіація й туристичний бізнес. До 2022 році ці галузі економіки будуть мати професіоналів, адаптованих до нових умов.

Довідково:

Що таке ВЕФ?

Це неурядова організація зі Швейцарії, яка розглядає найважливіші світові економічні питання. Щорічно організація проводить зустрічі у Давосі з політичними лідерами та підприємцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ: В ЯКИХ СФЕРАХ ЛЮДИ БУДУТЬ ЗАЙВИМИ
Надрукувати
мітки:
коментарів